معرفی انواع ابزار لوله کشی ساختمان
به طور کلی در هر حرفه ای، داشتن ابزار مرتبط با آن کار سبب تسهیل در روند کار شده و بر کیفیت کارکرد تاثیر بسزایی خواهد داشت. شغل لوله کشی نیز از جمله مشاغلی است که نیازمند به یک سری تجهیزات دارد که ما در این مقاله به معرفی برخی از مهم ترین ابزارهای لوله کشی خواهیم پرداخت و مختصر توضیحی پیرامون هر یک از آنها و نحوه کارکردشان ارائه خواهیم داد. تا بدین وسیله راهنمای افرادی باشیم که علاقمند به کار در این حرفه می باشند.
برای لوله کشی آب سرد و گرم و لوله کشی فاضلاب علاوه بر استفاده از لوله خوب و مرغوب، نیاز به استفاده از ابزارهایی هست که در شرایط مختلف کاری از آن استفاده نمود به طوری که کوچکترین آسیبی به لوله ها وارد نشود.
ابزارهای اندازه گیری در لوله کشی
در این بخش با تجهیزات اندازه گیری که در امور لوله کشی به آن نیاز پیدا خواهید کرد آشنا خواهید شد. در ادامه با ما همراه باشید.
کولیس
این وسیله یکی از اصلی ترین تجهیزات اندازه گیری در لوله کشی محسوب می شود دلیل آن دقت زیاد و همچنین تنوع در اندازه گیری پارامترهای مختلف است. چرا که با این وسیله کاربردی به سهولت می توان قطر خارجی و داخلی و عمق اجسام را اندازه گیری نمود.
بیشتر بدانید:
انواع متر
برای انجام امور لوله کشی به متر نیز نیاز پیدا خواهید کرد که در مدل ها، رنگ و طرح و جنس های مختلفی در بازار یافت می شود. اما بهتر است از نوع فلزی با بدنه ساخته شده از پلاستیک ABS که قدرت ضربه پذری بالا و آسیب پذریر کمتری دارد، استفاده نمایید.
خط کش
بهتر است از خط کش فولادی استفاده کنید. درجه بندی این خط کش ها بر حسب میلیمتر و اینچ می باشد.
گونیا
برای اندازه گیری زاویه و در واقع چک کردن عمود بودن قطعات جوشکاری شده مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع گیره لوله
جهت انجام برخی از امور مانند بریدن، حدیده و رزوه… نیاز است تا لوله به صورت ثابت و بی حرکت بماند تا بدین صورت جدار خارجی لوله آسیبی نبیند. این گیره ها طوری طراحی شده اند که دور تا دور لوله را می گیرند تا از چرخش و حرکت لوله و همچنین له شدن لوله جلوگیری شود. لازم به ذکر است که هرگز نباید از گیره های معمولی برای انجام چنین کارهایی استفاده نمایید چرا که گرفتن لوله فقط از دو سمت سبب می شود تا جای له شدگی روی لوله مشخص شود.
- زنجیری
- صحرایی
- رومیزی
انواع آچار لوله
آچارها از مهم ترین لوازم لوله کشی ساختمان هستند. انواع مختلف و کاربردهای متفاوتی دارند. در مقاله زیر میتوانید با انواع و کاربردها و ویژگی های آنها آشنا شوید تا از هر کدام در شرایط کاری مخصوص استفاده نموده تا بدین وسیله از آسیب به لوله ها نیز جلوگیری نمایید.
بیشتر بدانید:
انواع لوله برها
جهت برش لوله نیاز به یک ابزار مخصوصی می باشد تا بتوان با استفاده از آنها، لوله ها را در اندازه دلخواه برش داد. لوله برها بدین منظور طراحی و ساخته شده اند و عملکرد آنها به گونه ای است که در نهایت برش تمیز و ظریفی خواهیم داشت. در ضمن از کمان اره نیز می توان بدین منظور استفاده نمود که بسته به شرایط کاری دارد.
- لوله بر گالوانیزه
- لوله بر چدن
- کمان اره آهن بر
انواع حدیده
جهت دنده کردن سر لوله از این وسیله استفاده می شود. در دو نوع دستی و برقی در بازار موجود می باشد. بر حسب پارچه (دنده) طبقه بندی می شود. چهار پارچه برقی به طور معمول برای لوله هایی با قطر زیاد ایده آل می باشند.
- تک پارچه
- دو پارچه
- چهار پارچه
قلاویز
وقتی که در قطعات مختلف به منظور استفاده خاصی سوراخ کاری ایجاد می شود، سطح داخلی این رزوه ها می بایست رزوه کاری شود تا بتوان لوله و یا پیچ در سطح داخلی را جای داد. رزوه کردن داخل سوراخ ها با وسیله ای به نام قلاویز انجام می گیرد.
برقو
از این وسیله برای بر طرف کردن تیزی لوله ها و از بین بردن زوائد روی آن پس از برش با لوله بر استفاده می شود. و در نهایت لوله صاف و یکدستی حاصل می شود.
روغندان
جهت روانکاری سطوح و کاهش اصطکاک نیاز به روغنکاری می باشد که در این صورت استفاده از روغندان کار روغن کاری را آسان تر خواهد نمود.
بیشتر بدانید:
انبر قفلی
برای اینکه بتوانید لوله های سفت شده و رسوب گرفته را به راحتی باز کنید، انبر قفلی بهترین وسیله است. به دلیل طراحی گیره هایی که می توان با استفاده از آن لوله ها را محکم گرفته و بپیچاند. اما باید به این نکته توجه کنید که به دلیل گیره هایی که دارد، لوله ممکن است له شود.