راهنمای خرید دستگاه تراش

راهنمای خرید دستگاه تراش نجاری

آشنایی با ابزار

خرید ماشین تراش نجاری خوب

اگر به دنبال یک ماشین تراش هستید، احتمالاً قبلاً با اصول اینکه این دستگاه چیست، چه کاری انجام می دهد و کاربردهای مختلفی که برای متخصصان و علاقه مندان دارد، آشنا شده اید. اما اگر اطلاعات زیادی در مورد تراشکاری ندارید، خیالتان راحت باشد! ما اطلاعات کلی و هر آنچه که می بایست در رابطه با این دستگاه بدانید، ارائه خواهیم نمود. با ما همراه باشید.

تاریخچه دستگاه تراش نجاری

ماشینهای تراش،در اولین شکل خود به صورت دستی کار می کردند. البته، این شکل اولیه بیش از سه هزار سال پیش در مصر باستان وجود داشت. برخلاف ابزارهای دیگر، در تراش، مورد برش خورده یا شکل داده شده (قطعه کار) چیزی است که می چرخد​​، نه ابزار. در واقع می توان گفت”ماشین تراش معکوس یک دریل است.”

به لطف طراحی یک  دستگاه تراش، شکل دادن قطعه کار به سهولت انجام می گیرد. تقریباً هر نوع متریالی را می توان روی دستگاه تراش کار کرد، اگرچه فلز و چوب متداول ترین آنها هستند.

ماشینهای تراشکاری به عنوان ابزاری کاملاً بدوی آغاز به کار کردند، اما در طول انقلاب صنعتی جهشی عظیم به جلو برداشتند. موتورهای بخار، تراشهای قدرتمندتری ارائه می دادند و در دهه ۱۹۵۰، موتورهای الکتریکی عناصر کنترلی را به فرایند چرخش اضافه کردند و دستگاه های تراش امروزی کاملاً با کنترل عددی کامپیوتر (CNC) ادغام شده اند و به آنها امکان می دهد کاملاً خودکار باشند.

در طول سالها، صنعتگران در مورد کارهایی که می توان با این نوع دستگاه ها انجام داد، کاوش کردند. تراش اجازه می دهد تا مواد به اشکال گرد شده، تبدیل شوند. از شافت های فلزی گرفته تا پایه های صندلی چوبی می توان از قطعات نامنظم با استفاده از این دستگاه شکل داد. امروزه در همه جا از این دستگاه استفاده می شود، از فروشگاه های خوب نجاری تا کف کارخانه های پیشرفته که اهداف مختلفی دارند اما از همان اصل استفاده می کنند یک قطعه کار چرخشی با سر برش ثابت.

اگر قصد این نوع از ابزارهای تراش را دارید، ابتدا باید پروژه اولیه یا پروژه هایی که قصد انجام آنها را دارید، در نظر بگیرید. با در نظر گرفتن این پروژه ها، در اینجا چند سوال مطرح می شود که انتخاب شما را برای خرید آسان تر می کند:

  • آیا شما در درجه اول قطعات چوبی را می برید یا آن را برای برش فلز می خواهید؟
  • آیا آن را برای یک کارگاه شخصی یا یک فروشگاه مدرن ابزار می خواهید؟
  • آیا به اتوماسیون کامل نیاز دارید یا یک ماشین ساده بهتر است؟
خرید دستگاه تراش
مشاهده و مقایسه انواع دستگاه تراش از فروشگاه دکتر ابزار

خرید ماشین تراش خوب

نکات مهم قبل از خرید دستگاه تراش

قبل از شروع به بررسی دستگاه تراش مورد نیاز، بهتر است لیستی از نیازهای خود را تهیه کنید. این امر به این دلیل است که می توانید، تعداد زیادی از دستگاه های موجود در بازار را محدود کنید.

  • فضای کارگاه:  اگر در کارگاه فضای خالی دارید، سعی کنید دستگاه را تا حد ممکن بزرگ انتخاب کنید. با این حال، همیشه بخاطر داشته باشید، ماشینهای بزرگتر به پایه های بهتری احتیاج دارند.
  • اندازه کار: این در نهایت، بر اندازه دستگاهی که می خواهید بخرید نیز تأثیر خواهد گذاشت. همیشه بهتر است دستگاهی تهیه کنید که ظرفیت آن بیش از حداکثر اندازه کار باشد.
  • سهولت استفاده: تراشهای بزرگتر معمولاً به جای سرعت متغیر، دنده دارند، اما بعضی از آنها، هر دو را گزینه را دارند، بنابراین هوشمندانه انتخاب کنید اگر به تازگی مشغول کار هستید، بهتر است سراغ دستگاهی با سرعت متغیر بروید زیرا کار کردن با آنها راحتر می باشد.
  • نوع شغل: بسیار مهم است زیرا مشاغل خاص به سرعت های مختلف دستگاه نیاز دارند. یک قانون کلی این است که ماشینهای بزرگتر به سرعت ماشینهای کوچکتر کار نمی کنند.
  • بودجه: چه میزان بودجه را برای خرید کنار گذارید؟ شما همچنین باید ابزار و موارد اضافی را نیز در نظر بگیرید.

انواع ماشین تراش نجاری

در این بخش با انواع دستگاه برش که به چهار گروه تقسیم می شوند، آشنا می شوید. بدین صورت می توانید با در نظر گرفتن ویژگی ها و عملکرد این دستگاه ها و با توجه به نیاز خود، بهترین گزینه را انتخاب نمایید:

دستگاه داخل تراش عمودی

  • مناسب جهت کار بر روی قطعات سنگین و قطعات بزرگ می باشد.
  •  قطعه بر روی میز قرار گرفته و در یک حرکت رفت و برگشت عمودی، فرایند برش انجام می گیرد.

دستگاه داخل تراش افقی

  • مناسب برای برش قطعه کارهای بزرگ غیر استوانه‌ای و ایده آل برای انجام پروژه های سبک می باشد.
  • قطعه کار به صورت ثابت است و همه حرکتها بر عهده محورها و ابزار برشی دستگاه خواهد بود.

دستگاه صفحه تراش

  • جهت کار بر روی سطح نمونه کار مناسب است.
  • دارای حرکت اصلی رفت و برگشت خطی هستند.
  • برخی از آن‌ها مانند یک رنده عمل کرده و سطح قطعه کار را تراش می‌دهند. اما در مدل های سی ان سی، امکان حکاکی‌های بسیار پیچیده‌تر نیز وجود دارد.
خرید تراش ابزار
مشاهده و مقایسه انواع تراش ابزار در فروشگاه دکتر ابزار

طبقه بندی بر حسب سایز دستگاه

این دستگاه ها بر حسب اندازه و سایز نیز طبقه بندی می شوند که هر کدام کاربرد، قیمت و ویژگی های خاص خود را دارا می باشند:

دستگاه تراش صنعتی

  • در ابعاد بزرگ و جهت برش در تعداد بالا طراحی و ساخته شده ‌اند.
  • امکان استفاده از آنها در انتهای خط تولید وجود دارد و  قطعات به دست آمده، نیاز به پرداخت نخواهند داشت.
  • بسیار گران قیمت بوده و به دلیل سایز بزرگی که دارند نمی توان از آنها در کارگاه های خانگی استفاده نمود.

دستگاه تراش رومیزی

  • مناسب برای استفاده در کارگاه تراشکاری خانگی می باشند.
  • مناسب جهت کار بر روی قطعات تزئینی و جواهرات، حکاکی بر روی سطوح مختلف استفاده نمود.
  • به عنوان دستگاه تراش چوب یا دستگاه تراش پوست نیز می توان از این دستگاه ها استفاده نمود.
  • ارزان قیمت بوده و از جمله محبوب ترین دستگاههای تراش به شمار می روند.

نتیجه گیری:

در این مقاله  با انواع دستگاه تراش و نکات لازمی که پیش از خرید باید در نظر بگیرید، آشنا شدید. در صورتی که قصد خرید دستگاه تراش دارید اما اطلاعاتی از موجودی بازار و برندهای این دستگاه ندارید، می توانید مشاوره رایگان و تخصصی از دکتر ابزار بگیرید. مشاوران ما در این مجموعه ششما را راهنمایی خواهند کرد تا بتوانید ف بهترین دستگاه را با بهترین قیمت بنا به نیازی که دارید، خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *