کاربرد مینی فرز در نجاری

کاربرد مینی فرز در نجاری

آشنایی با ابزار

مینی فرز نوعی فرز است که در ابعاد کوچکتر نسبت به همتایان دیگر خود ساخته شده و اغلب برای سنگ بری، برش سنگ، آهنگری، جواهرسازی و پولیش از آن استفاده می شود. به خاطر ابعاد کوچک می توان از آن در انواع کاربردهای سبک و ظریف با جزئیات قابل توجه بهره برداری نمود و به همین دلیل طی سال ها طرفداران بسیاری در صنایع مختلف بدست آورده است. با وجود اینکه هدف اصلی طراحی آن برای متریال های سخت و محکم مانند فلزات و سنگ ها بوده است، اما به خصوص مینی فرزها در نجاری و کار با چوب هم به کار می روند و در این مطلب تلاش می کنیم چگونگی این کاربرد را برایتان شرح دهیم. با ما همراه باشید.

فرز عبارتی با ریشه فرانسوی است که به نوع خاصی از ابزار تراش اطلاق می شود. این ادوات بر اساس به گردش درآوردن صفحه خود می توانند اصطکاک کافی برای تراش و شکل دادن به انواع متریال ها را فراهم کنند. برخلاف بسیاری از ادوات دیگر، در ابعاد کوچکتر مانند مینی فرز نه تنها با کاهش قدرت روبرو نیستیم، بلکه در کاربردهای تخصصی آنها شاهد قدرت و دقت بیشتری نسبت به مدل های بزرگتر خواهید بود.
صفحات کوچکتر در این مدل ها باعث بالا رفتن RPM دستگاه می شود، پس تا وقتی که از آن برای کاربردهای خارج از توانش استفاده نکنید با سرعت بیشتری سطح مورد نظرتان را تغییر شکل می دهد. این ادوات به گونه ای طراحی شده اند که بتوانید به راحتی آنها را با یک دست بگیرید و به همین خاطر به فرز مشتی هم شهرت دارند. توان مصرفی موتور آنها در محدوده ۵۰۰ تا ۶۲۰ وات بوده و حداکثر دور اسپیندل نیز به ۳۴۰۰۰ دور بر دقیقه می رسد. باید دقت داشته باشید که این دستگاه تیغه های مخصوص خود را می طلبد، چون قطر کولت آن بیشتر اوقات در محدوده ۶ میلی متر است.

مینی فرز برای چوب

مینی فرزها که بسیاری از اوقات با نام اورفرز مشتی هم در بازار به فروش می رسند، فاقد دستگیره کمکی هستند بنابراین کنترل آنها چندان آسان نیست. وزن ۱٫۵ تا ۲ کیلوگرمی در این تجهیزات دقیقاً برای افزایش همین کنترل به کار می رود و نجاران ماهر می دانند که در کار با این وسیله باید حوصله و دقت بالایی به خرج دهند. نحوه عملکرد این دستگاه به صورتی است که هرچه حرکت یکنواخت تری داشته باشید، نتیجه نهایی بهتری هم بدست می آورید.

اغلب در هنگام کار با این محصول، پس از روشن کردن اجازه می دهند دستگاه به سرعت نهایی خود برسد و آن را بدون بلند کردن از یک سمت تا سمت دیگر قطعه به حرکت درمی آورند. اگر قرار باشید روی لبه چوب کار کنید، پیشنهاد می شود قطعه در سمت چپ مسیر حرکت شما به جلو قرار گرفته باشد. بحثی که در خصوص حوصله و دقت داشتن مطرح کردیم در اینجا مصداق دارد: حرکت دادن بیش از حد سریع دستگاه به شکستن تیغه، سوختن موتور و نتیجه نهایی نامطلوب ختم می شود. یک نجار مجرب که قبل از این تجربه کار با چنین ادواتی را داشته است، به شما خواهد گفت که سرعت بیش از حد پایین هم مضرات خاص خود را دارد، چون اصطکاک بیش از حد تیغه در یک محل معین به سرعت چوب را می سوزاند و ظاهر قطعه شما را به هم می ریزد. پس گرچه باید با حوصله کار کنید، اما باید دقت هم داشته باشید که سطح قطعه را از بین نبرید.
پیشنهاد نمی شود از این دستگاه برای شیا زدن با عمق بیش از ۳ میلی متر استفاده کنید، چون فشار ورده می تواند به راحتی باعث خرابی موتور شود. در چنین وضعیتی باید فرزکاری را در چند مرحله انجام دهید تا به عمق مد نظرتان برسید.

 نتیجه گیری:

در این مطلب به معرفی کلیت مینی فرزها یا فرزهای مشتی پرداختیم و بحث کردیم که در صنعت چوب چه کاربردهایی برای آنها در نظر گرفته شده است. از آنجایی که اغلب افراد با شنیدن نام این تجهیزات به یاد فرزهای مخصوص سنگ و فلز می افتند، اطلاع رسانی در خصوص وجود چنین ادواتی نه تنها در افزایش دانش علاقمندان به حوزه چوب موثر است، بلکه به کسانی هم که قصد خرید چنین محصولاتی را در بازار دارند کمک می کند تا خرید آگاهانه و مطمئنی داشته باشند و به اشتباه دستگاه نامناسب برای متریال مد نظر خود را خریداری نکنند. امیدواریم تلاش های ما برای شفاف سازی این زمینه موثر بوده و به شما مخاطبین عزیز در خریدتان کمک نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *