نحوه نگهداری و مراقبت از ظروف چوبی
به راستی که نجاری یکی از حرفه های جالب و دوست داشتنی و پرطرفدار است. چرا که می توان با ترفندها و تجهیزات لازم، به خلق بسیاری از وسایل تزئینی و زیبا پرداخت. در مقاله های پیشین در مورد ابزارهای نجاری دستی و برقی مطالبی را ارائه نموده ایم. اگر به این حرفه علاقه دارید، می توانید با مطالعه این مقالات بر معلومات خود بیفزایید و با ابزارهای این رشته بیشتر آشنا شوید.
اما جدا از این مباحث، در نوشته پیش رو قصد داریم طریقه نگهداری و مراقبت از ظروف چوبی که زیبایی و جلوه خاصی دارند، آموزش دهیم. همان طور که می دانید این ظروف نیاز به مراقبت و نگهداری خاصی دارند که با رعایت نکاتی که در این مقاله آمده است، می توانید زیبایی و مقاومت و دوام آن را افزایش دهید.
ظروف چوبی مربوط به مصر باستان است و هنوز هم یکی از رایج ترین ابزارهایی است که امروزه در آشپزخانه یافت می شوند. چوب به دلایل مختلف یک ماده عالی برای ساخت ظروف آشپزخانه می باشد و با مراقبت صحیح ظروف چوبی و تخته های برش می توانند ده ها سال دوام بیاورند.
ضد عفونی و براق کردن ظروف چوبی
ظروف چوبی یک نقطه ضعف دارند، آنها به سرعت جلای براق و جذاب خود را از دست می دهند، مستعد ترک خوردگی هستند و به طور کلی کمی مراقب از آنها لازم است. در اینجا چند مرحله ساده آورده شده است که به شما کمک می کند تا از آنها مراقبت کنید.
- ظروف چوبی یا تخته های برش را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید. چرا که بخار شدید و مدت زمان طولانی در آب گرم ماندن آنها، باعث ترک خوردگی می شود.
- ظروف را پس از استفاده در آب گرم و صابون بشویید. در واقع صابون بهترین گزینه برای شستشوی این ظروف است.
- نگذارید ظروف در آب بمانند و مدت زمان طولانی خیس بخورند. چرا که سبب ترک خوردن و تاب برداشتن آنها خواهد شد.
- ظروف را با پارچه خشک کنید و نگذارید خودشان به حالت طبیعی خشک شوند.
- طعم لیمو عالی است و به چوب نفوذ می کند با یک تکه لیمو مالش دهید و بگذارید تا خشک شوند.
- هر چند وقت یکبار یک روغن معدنی به چوب بمالید تا از خشک شدن و ترک خوردن چوب جلوگیری شود. در صورت استفاده نکردن از آنها، بهتر است سالی یک بار روغن کاری کنید. اما در صورت استفاده روزانه، روغن کاری آن هفته ای یک بار کافی است.
- روغن های معدنی بدون بو، ایده آل و مناسب این کار هستند. نظیر روغن پارافین، روغن سفید، روغن بچه و …
- توجه داشته باشید که قبل از روغن کاری باید ظروف را خوب شسته و خشک نمایید. سپس روغن را ریخته و بعد از آغشته کردن تمام سطوح با استفاده از یک دستمال، بگذارید تا یک شب بماند. سپس با استفاده از دستمال می توانید روغن های اضافی را از روی آنها پاک نمایید.