اطلاعات فنی ابزارهای بادی

اطلاعات فنی ابزارهای بادی

عمومی

اطلاعات فنی ابزارآلات بادی

در این نوشته قصد داریم تا یکسری اطلاعات فنی درباره ابزارآلات بادی را در اختیار مخاطبان عزیز دکتر ابزار قرار دهیم. این اطلاعات در واقع برای افرادی که با ابزارهای بادی سر و کار دارند، بسیار مهم است و در ضمن مناسب کسانی است که قصد خرید چنین ابزارهایی را دارند. چرا که با دانستن و شناخت هر چه بیشتر درباره آنها، میتوان خریدی تخصصی تری انجام داد. یعنی خریدی متناسب با نیاز کاربری. در ادامه با ما همراه باشید:

تفاوت PSI و CFM در چیست؟

تفاوت PSI و CFM در اندازه گیری آنهاست. PSI فشار را اندازه گیری می کند، در حالی که CFM حجم را اندازه گیری می کند. PSI و CFM اغلب به عنوان مشخصات عملکردی برای کمپرسورها باد و ماشین آلات مجهز به هوا استفاده می شوند. با هم، آنها حداکثر حجم هوا و فشار تولید شده توسط کمپرسور هوا را نشان می دهند. برای درک بهتر تفاوت بین PSI و CFM، بیایید بدانیم PSI به چه معناست و CFM به چه معناست.

PSI: حروف اولیه PSI به معنی پوند در هر اینچ مربع است. PSI اندازه گیری می کند که چند پوند فشار (نیرو) در یک منطقه وجود دارد، به ویژه در یک اینچ مربع. نیروی هوا همان چیزی است که به هوای فشرده قدرت می بخشد. به عنوان مثال، خروجی کمپرسور که دارای ۱۰۰ psi است به معنای تحویل ۱۰۰ پوند فشار در هر اینچ مربع است.

CFM: مخفف(Cubic Feet for Minute) است. CFM برای هر دقیقه حرکت، حجم هوا را در فوت مکعب اندازه گیری می کند. در مورد کمپرسور هوا، CFM نشان می دهد که چه مقدار هوا می تواند در دقیقه حرکت کند. به عنوان مثال، خروجی کمپرسوری که ۳۰ CFM،به معنای جریان ۳۰ فوت مکعب هوا در دقیقه است.

تفاوت PSI و CFM در چیست

ارتباط CFM و PSI چگونه است؟

CFM و PSI به روشی مهم با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند که عملکرد مناسب ابزارهای پنوماتیک یا بادی را تضمین می کند. برای عملکرد بهینه یک ابزار، هر دو CFM و PSI باید کافی باشند.

بیایید برای کمک به درک رابطه CFM و PSI به یک مثال واقعی نگاه کنیم:

تصور کنید یک شلنگ در باغ دارید. وقتی  آب از آن خارج می شود، ممکن است به چند فوت از انتهای شلنگ برسد،کاملاً مناسب برای پر کردن یک سطل. اما اگر شلنگ باغ را بگیرید و فضای انتهای شیلنگ را با انگشت شست خود محدود کنید تا فضای کمتری برای جریان آب ایجاد شود، آب با فشار بسیار بیشتری نسبت به قبل از آن خارج می شود. بنابراین حتی اگر شلنگ به همان میزان آب تولید کند، فشار اضافی به شما امکان می دهد آب سریعتر و بیشتر حرکت کند.

HP: مخفف HP (Horsepower) یا اسب بخار است که از اصطلاحات مهم و واحد اندازه گیری مقدار کارایی موتور کمپرسور می باشد. به زبان ساده تر در تعیین اینکه کمپرسور قدرت کافی جهت انجام کار را دارد یا نه، نقش مهمی دارد. اما لازم است بدانید که میزان HP به اندازه‌ی فشار و جریان ارتباطی ندارد، چرا که کمپرسورهای جدیدتر و کارآمد تر قادرند با HP کمتری کار کنند. کارکرد بیشتر با HP کمتر سبب صرفه جویی در انرژی شده و نیز بازدهی بیشتری خواهد داشت. همراه باید به خطر داشت که بررسی میزان اسب بخار کمپرسور نباید تنها عامل جهت خرید کمپرسور باشد. در صورت عدم ارائه CFM یا PSI مورد نیاز، حتی بهترین کمپرسور هوا با HP بالا نیز ممکن است، عملکرد مناسبی نداشته باشد.

RPM: سرعت آزاد را نشان می دهد. مخفف عبارت (Revolutionsper Minute) بوده که به اختصار با (RPM) نمایش داده می شود. این اصطلاح در واقع نشان دهنده میزان دور بر دقیقه بوده و یکی از یکاهای اندازه گیری سرعت دورانی بوده و بیان کننده تعداد دورهای چرخشی کاملی است که یک نقطه در مدت یک دقیقه به دور یک محور ثابت انجام می دهد.

BAR: به معنای فشار هوا بوده و علامت اختصاری یکای (فشار) است.فشار تولیدشده در داخل مخزن باد برحسب واحد بار (bar) )و پوند در اینچ مربع (psi) قابل سنجش است. فشار باد بیشتر کمپرسورها به طور میانگین برابر ۸ بار / ۱۱۵ psi می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *