نکات ایمنی برای نجاران تازه کار

مهمترین نکات ایمنی برای نجاران تازه کار

عمومی

مهمترین نکات ایمنی برای نجاران تازه کار

کار با چوب به هر شکلی که باشد، مانند بسیاری از مشاغل دیگر که با ابزارآلات برش سر و کار دارند نکات ایمنی خاص خود را دارد. تجهیزاتی که در نجاری و تولید انواع مصنوعات چوبی به کار می روند غالباً در صورت استفاده نادرست می توانند صدمات جدی به انسان وارد کنند. این موضوع در خصوص افرادی که تازه وارد این عرصه شده اند اهمیت بیشتری پیدا می کند و ریسک آسیب دیدگی شدید بیشتر هم می شود.
تولیدکنندگان تلاش کرده اند با به کارگیری تنظیمات ایمنی و افزودن قطعات مخصوص برای حفاظت از کاربر تا حد امکان احتمال آسیب دیدگی را پایین بیاورند. با این وجود نکاتی وجود دارد که به عنوان یک فرد تازه کار، رعایت آنها بسیار مهم و حیاتی است. در این مطلب به ۱۰ مورد از مهمترین نکات ایمنی در کار با چوب می پردازیم. با ما همراه باشید.

۱۰ مورد از مهمترین نکات ایمنی در کار با چوب

  • هرگز بدون تجهیزات محافظ کار نکنید

دستکش مهمترین وسیله ای است که در یک کارگاه یا در هنگام کار با ابزار برش از شما محافظت می کند، اما بسته به کاری که انجام می دهید ممکن است به عینک محافظ و کلاه هم نیاز پیدا کنید. اگربا ادوات پر سر و صدا و بزرگ کار می کنید محافظ گوش هم مهم است. پرتاب شدن تراشه ها به سمت دست، احتمال در رفتن ابزار و آسیب به پوست (به خصوص در ابزار دستی) و برخورد تیغه تجهیزات قدرتی با دستان شما مهمترین مسائلی هستند که حضور دستکش های مقاوم و مخصوص را الزامی می کنند.

  • اهمیت لباس را دستکم نگیرید

کار در یک کارگاه چوب مانند بسیاری از کارگاه های دیگر با ادواتی سر و کار دارد که می توانند لباس های گشاد را به داخل خود بکشند و برای شما مشکلات عدیده ای به وجود بیاورند. لباس باید راحت، اندازه بدن و مقاوم باشد تا در برابر برخورد تراشه ها و تکه چوب ها مقاوم باشد. همچنین در هنگام کار با تجهیزات این چنینی هرگز نباید از زیورآلاتی مانند گردنبند یا دستبند استفاده کنید. خطر گیر کردن آنها در ادوات بسیار بالاست و می تواند منجر به صدمات جدی به شما شود.

  • از مصرف دخانیات در زمان کار خودداری کنید

تجهیزات برش چوب به راحتی می توانند باعث آسیب دیدگی شدید شوند، بنابراین کار با آنها نیازمند دقت بالایی است. بر همین اساس مصرف هر نوع دخانیات یا الکل می تواند به شدت در هنگام کار با چوب خطرناک باشد. اگر تنها اندکی تحت تأثیر دخانیات یا الکل باشید، به علت سرعت عکس العمل پایین تر به خصوص تجهیزات قدرتی قادرند به راحتی باعث نقص عضو یا حتی مرگ شما شوند. پس حتما دقت کنید که این فضا با چنین مصارفی چندان رابطه خوبی ندارد.

  • پیش از تعمیرات دستگا ه ها، حتماً آنها را از برق بکشید

ادواتی که با برق کار می کنند، از یک دکمه یا ماشه برای راه اندازی خود استفاده می کنند. تجهیزات برش و سنباده های برقی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و خرابی دکمه های راه اندازی به علت استفاده مکرر چندان دور از ذهن نیست. به همین دلیل هنگام تعمیر و نگهداری آنها پیشنهاد می شود که حتماً قبل از باز کردن پیچ ها و تلاش برای بررسی و تعویض تیغه ها، دستگاه ها را از برق بکشید. به حرکت درآمدن تیغه یک اره میزی هنگام تلاش برای تعویض آن می تواند به نتایج دردناکی منجر شود.

نکات ایمنی در کار با چوب

  • ترجیحاً تنها از یک چندراهی استفاده کنید

داشتن یک چندراهی مقاوم و خوش ساخت بهتر از داشتن چندین چندراهی بی کیفیت است. جدا از امنیت در حین کار و بالا بردن عمر عملیاتی دستگاه ها، با این روش می توانید تعداد کابل ها برق را کاهش داده و مطمئن شوید که هنگام کار با تجهیزات، آن دسته از ادوات که در حال حاضر به آنها نیاز ندارید به برق متصل نیستند. در واقع با این روش خودتان را ملزم به رعایت بیشتر ایمنی می کنید.

  • از تیزی تیغه ها مطمئن شوید

گرچه به نظر ابتدایی و بدیهی می آید، اما تیز بودن تیغه ها را دستکم نگیرید. یک اره کند، یک اره خطرناک است. در رفتن تیغه، پرتاب قطعات تیز و بزرگتر چوب به اطراف و احتمال گیر کردن و آسیب دیدن دستگاه ها تنها بخش کوچکی از مضرات کار با تیغه های کند است. همیشه سعی کنید تیزی و تمیزی تیغه های ادوات خود را تحت نظر داشته باشید و در هنگام نیاز به تیز کردن و نظافت آنها بپردازید.

  • مطمئن شوید میخ یا پیچ در قطعه چوبی نداشته باشید

تیغه اره ها و دیگر  ابزارهای نجاری برای کار با چوب طراحی شده اند که نسبت به فلزات ماده بسیار نرم تری است. به همین دلیل اهمیت زیادی دارد که پیش از بریدن قطعه به هر شکل، مطمئن شوید که هیچ میخ یا پیچی در مسیر برش شما نباشد. تیغه بر اثر برخورد با پیچ یا میخ می تواند آسیب ببیند و احتمال لگد زدن آن به سمت کاربر هم وجود دارد که رویداد خطرآفرین و پرریسکی است. پس کمی وقت بگذارید و پیش از برش قطعه را چک کنید.

  • همیشه خلاف جهت برش قرار بگیرید

ابزارآلات قدرتی برش (یعنی ابزار بادی، برقی) در این حوزه به گونه ای طراحی شده اند که تنها در یک سمت قابلیت بریدن چوب را دارند. این طراحی از عمد است، چون ایمنی کاربر به وسیله قرار گرفتن در سمت مخالف دستگاه تأمین می شود. لذا سعی کنید در هنگام بریدن یک قطعه همیشه طوری قرار بگیرید که در صورت در رفتن دستگاه از زیر دست با صورت به سمت تیغه در حال گردش پرتاب نشوید!

  • هرگز فضای اطراف تیغه متحرک را حین کار تمیز نکنید

نظافت محیط موضوع مهمی است و به خصوص در هنگام کار با انواع اره به علت وجود تراشه ها و براده های فراوان در اطراف محل برش، پاک کردن آنها یک اولویت در حین کار است. با این وجود هرگز نباید وقتی تیغه در حال حرکت است به سراغ تمیزکاری بروید. همیشه اول دستگاه را خاموش کنید، از برق بکشید و پس از متوقف شدن آن، برای تمیز کردن و درآوردن قطعات گیر کردن در تیغه اقدام نمایید.

  • از هر گونه حواس پرتی تا حد امکان جلوگیری کنید

حضور کودکان، حیوانات خانگی یا حتی استفاده از رادیو و تلویزیون در محل کار با چوب می تواند به شدت خطرآفرین باشد. پس حتماً قبل از آغاز کار، مطمئن شوید که هیچ حواس پرتی از این دست در محیط وجود نداشته باشد. کار با چوب حوصله، دقت و حواس جمع می خواهد و کنار گذاشتن هر کدام از این موارد به راحتی می تواند ایمنی شما را تحت تأثیر قرار دهد.

نتیجه گیری

در این مطلب به بررسی ۱۰ مورد از مهمترین نکات ایمنی برای نجاران تازه کار پرداختیم. گرچه به وضوح اساتید کهنه کارتر این موارد را به شاگردان خود گوشزد می کنند، اما توجه به آنها هیچ وقت خالی از لطف نیست. هرچه باشد، به قولی علاج واقعه پیش از بروز حادثه آسان تر است. پس اهمیت این نکات را فراموش نکنید و اگر تازه کار با چوب را آغاز کرده اید، آنها را آویزه گوشتان کنید. امیدواریم با در میان گذشتن این موارد با شما به جلوگیری از آسیب دیدگی و افزایش لذت بخشی کار با چوب برایتان مفید بوده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *