تمیز کردن تیغه زنگ زده اره میزی

تمیز کردن تیغه زنگ زده اره میزی

آموزش های کاربردی

چطور تیغه زنگ زده اره میزی را تمیز کنیم؟

کسانی که به مدت طولانی با اره های میزی یا رومیزی کار کرده اند، می دانند که زنگ زدن تیغه این ابزار، امری اجتناب ناپذیر است. هر چقدر هم که تلاش کنید قطعات شما فاقد رطوبت باشند و هر چقدر هم که سعی کنید هوای کارگاه را خشک نگه دارید، باز هم به مرور زمان با این مشکل روبرو خواهید شد. این امر به جنس تیغه ها برمی گردد: در گذشته آلومینیوم به این منظور به کار می رفت که به سیاه شدن مشهور است و امروزه هم چدن معمول ترین جنس مورد استفاده در تولید انواع اره است. گرچه چدن ماده بسیار مقاوم و نیرومندی است، اما باز هم به مرور زمان دچار زنگ زدگی می شود و باید برای جلوگیری از آسیب دیدگی شدید تیغه آن را تمیز کنید.
در این مطلب به بررسی چگونگی پاک کردن تیغه می پردازیم و بحث می کنیم که چه نکاتی را باید در این خصوص مد نظر قرار بدهید. با ما همراه باشید.

چطور تیغه زنگ زده اره میزی را تمیز کنیم؟

تمیز کردن تیغ زنگ زده اره میزی

بررسی شدت زنگ زدگی 

اولین قدم در پاک کردن تیغه، بررسی شدت زنگ زدگی است. مقدار زنگ تا چه عمقی اره را درگیر کرده است. اگر حضور لایه زنگ زدگی را زود متوجه شده باشید، پاک کردن آن هم راحت تر است. اما تیغه هایی که چندین سال دائماً تحت فعالیت بوده و به وضوح تا عمق درگیر این مشکل هستند به ندرت بازیابی می شوند. اگر متوجه شدید که تمام سطح و عمق فلز دچار اکسیداسیون شده است، بهتر است آن را تعویض کنید. این کار با بررسی استحکام تیغه، میزان کند شدگی آن و همچنین مقدار زنگ به راحتی قابل تشخیص است.
در صورتی که برایتان اثبات شد که هنوز می توانید اره را به وضعیت سابق برگردانید، در گام بعد به سراغ ابزار لازم برای این کار می روید.

وسایل مورد نیاز 

تمیز کردن این قطعه نیازمند یک پارچه مرطوب، برس لاستیکی، روغن صنعتی یا گریس، یک روان کننده محافظ (مانند اسپری WD-40) و در صورت تمایل کمی سرکه است. هر کدام از این موارد اهمیت و کاربرد خاص خود را در فرآیند تمیزکاری دارند و ترجیحاً نباید آنها را با وسایل متفرقه جایگزین کنید. با این وجود چند نکته بسیار مهم در انتخاب وسایل وجود دارد که باید حتماً به آنها توجه کنید:

  1. برای تمیزکاری از سیم ظرفشویی، برس سیمی یا سنباده (چه دستی و چه برقی) استفاده نکنید. تمام این لوازم، با وجود اینکه مکرراً برای این کار استفاده می شوند، باعث خط افتادن تیغه می شوند که محلی برای تجمع رطوبت و آسیب جدی به تیغه به وجود می آورد.
  2. روغن صنعتی یا گریس هم برای جلوگیری از خط افتادن و هم برای ایجاد یک لایه محافظ در برابر رطوبت استفاده می شود. گرچه استفاده از آن الزامی نیست، اما کمک قابل توجهی به افزایش زمان بهره برداری خواهد کرد.
  3.  حتما باید قبل از استفاده از برس، آلودگی های دیگر تیغه را با آب و یک پارچه خشک تمیز کنید.
  4. برای محافظت می توانید به جای روان کننده محافظ از واکس استفاده کنید، اما دقت داشته باشید که واکس بدنه خودرو برای چدن مناسب نیست و بهتر است واکس هایی را که برای پوشش کف طراحی شده اند به کار ببرید.
  5. سرکه را می توانید قبل از افزودن لایه روغنی اضافه کنید تا یک لایه محافظ علاوه بر آن به وجود بیاورد. دقت کنید که اسیدهای قویتر خود باعث خوردگی می شوند و می توانند به اره آسیب بزنند.

در ادامه روش تمیزکاری را با جزئیات بیشتری با هم بررسی می کنیم.

روش تمیز کاری

گرچه به طور کلی این فرآیند در پنج مرحله تعریف شده است، اما برای تأمین ایمنی افراد یک مرحله مقدماتی برای تأمین ایمنی هم به آن افزوده می شود. بر این اساس، شش مرحله پیش رو را باید طی کنید تا زنگ زدگی را به طور کامل تمیز کنید:

  1. ابتدا پیش از هر کاری دستکش ایمنی به دست کنید، حتی اگر ابزار به نظرتان چندان تیز به نظر نمی رسد.
  2. تیغه را به دقت به کمک یک پارچه مرطوب پاک کنید. این کار باعث می شود که آلودگی های دیگر از روی اره حذف شوند. برخی افراد ترجیح می دهند تیغه را درآورند و مستقیماً با آب شستشو دهند. این کار هم امکان پذیر است، اما باید حتماً پیش از ادامه دادن مراحل تیغه را خشک کنید.
  3. لایه نازکی از روغن روی فلز بمالید و سپس به کمک برس لاستیکی زنگ زدگی ها را جدا کنید. دقت داشته باشید که اگر حس کردید اصطکاک با سطح بیش از حد بالاست، حتماً روغن بیشتری به سطح اضافه کنید. همچنین، حواستان باشد که اگر دندانه ها را به این شیوه پاک می کنید تیزتر می شوند، پس موظب باشید که به خودتان آسیب نزنید.
  4. روغن و زنگ جدا شده را پاک کنید و اجازه دهید فلز کمی هوا بخورد. این زمان تنها باید در حدی باشد که اره خشک شود.
  5. (دلخواه) به کمک یک پارچه، یک لایه نازک سرکه روی تیغه قرار دهید و صبر کنید تا خشک شود.
  6. به کمک یک پارچه، لایه نازکی از روان کننده محافظ یا واکس روی اره بگذارید و منتظر بمانید تا کاملاً خشک شود.
  7. تمیزکاری تمام شده و می توانید از اره استفاده کنید. اگر آن را برای شستشوی کامل از جا در آورده اید، حتماً بررسی کنید که سر جای خود به درستی وصل شده باشد.

نتیجه گیری

در این مطلب به بررسی چگونگی پاک کردن زنگ از روی اره میزی پرداختیم و گفتیم که چه مراحلی باید طی شود تا این کار بدون آسیب زدن به ابزار و تحمیل هزینه های اضافی صورت بگیرد. به عدم استفاده از ابزارآلاتی مانند سنباده و سیم دقت داشته باشید و حتما نکات ایمنی را حین این فرآیند رعایت کنید. امیدواریم با در میان گذاشتن این اطلاعات با شما از هر گونه آسیب به دستگاه یا جراحت بدنی جلوگیری کرده و به شما کمک کرده باشیم تا با راحتی بیشتری کار بازیابی این قطعه را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *