مهم ترین قابلیت های یک دریل شارژی

مهم ترین قابلیت های یک دریل شارژی

آشنایی با ابزار

قابلیت های مهم در خرید دریل شارژی

برای خرید یک دریل شارژی احتمالا مدل ها و برندهای مختلف با قیمت های متفاوت را به شما معرفی کرده اند که سبب سردرگمی شما شده است. ممکن است در مسیر انتخاب این وسیله کاربردی با اصطلاحاتی نیز رو به رو شده اید که آنها را درک نمی کنید و یا نمی دانید که برای شغل و حرفه ای که در آن مشغول به کار هستید، چه دریلی مناسب است. در این مقاله ضمن معرفی انواع این دستگاه، به معرفی اصطلاحات مهم آن خواهیم پرداخت.

معرفی انواع دریل‌های شارژی

معمولی:

  • جهت ایجاد سوراخ و نصب پیچ در سطوح مختلف مناسب است.
  • عملکرد خوبی روی سطح چوب، فلز و پلاستیک دارد.
  • ظرافت و دقت بالایی در سوراخکاری و پیچ زدن دارند.

چکشی:

  • جهت ایجاد سوراخ در سنگ، آجر و بتن  استفاده می شود.
  • معمولاً قابلیت استفاده از انواع مته ها را داشته و امکان حفاری در سطوح مختلف را دارد.
  • معمولاً سنگین تر بوده و اغلب متخصصان در پروژه های بزرگتر از آنها استفاده می نمایند.
  • معمولاً در عملیات سنگ تراشی مورد استفاده قرار می گیرند.

قابلیت های مهم در خرید دریل شارژی

انتخاب دریل شارژی بر اساس نوع شغل 

مشاغل سنگین و صنعتی

  • انتخاب مدلی که با باتری های ۱۸ تا ۲۴ ولت کار کند و توان سوراخ کردن تخته های ضخیم بزرگ را داشته باشد.
  • جهت حفاری در بلوک های بتونی و آجر انتخاب مدلی با سه نظام ۱/۲ اینچ که بیشتر مته ها می توانند از آنها استفاده کنند، ایده آل می باشد.

مشاغل نیمه صنعتی

  • انتخاب مدلی که دارای یک باتری ۱۲ ولت باشد و سه نظام ۳٫۸ اینچ داشته باشد.
  • این مدل ها به راحتی می توانند در قسمت های چوبی سوراخ ایجاد کنند.

کارهای خانگی

  • انتخاب مدلی با باتری ۱۲ تا ۲۰ ولتی ایده آل است.
  • جهت سوراخ کاری در دیوار ، نصب انواع چراغ ها، تعمیر مبلمان و غیره مناسب است.
  • معمولاً دارای سه نظام ۱٫۴ اینچی هستند و با مته های شش ضلعی کار می کنند.

برخی اصطلاحات مهم در دریل های شارژی

در این بخش با برخی از اصطلاحات و قابلیت های مهمی که این ابزار شارژی می بایست داشته باشد، آشنا خواهید شد:

ولتاژ ورودی:

عامل مهم در تعیین توان و قدرت این وسیله ولتاژ می باشد. به عنوان مثال دریل ۱۸ ولتی، توان بسیار بیشتری نسبت به دریل ۱۲ ولتی از همان برند دارد. اما یک دریل ۱۳ ولتی ممکن است توان بیشتری نسبت به دریل ۱۴ از برند دیگر داشته باشد.
اگر چه دستگاه ۱۸ یا ۲۰ ولتی از ۱۲ ولتی قدرت بیشتری دارد و  اما وزن آن بیشتر است و حمل آن سخت تر می باشد. مدل هایی ۱۲ ولتی سبک بوده و برای انجام کارهای  روزمره خانگی مناسب می باشند اما جهت انجام کارهای سنگین تر با مدت زمان طولانی تر، می بایست به سراغ دستگاهی رفت که ولتاژ بالاتری مثلا ۳۶ ولت داشته باشد.

گشتاور:

نیرویی که سبب چرخش مته می گردد، گشتاور نامیده می شود و بر حسب نیوتن متر اندازه گیری می گردد. در واقع گشتاور حداکثر سرعتی را که می توان با یک دریل شارژی به دست آورد، مشخص می نماید. به عنوان مثال سوراخکاری در قطعات چوبی،به گشتاور زیادی نیاز ندارد اما سوراخکاری بتن به گشتاور بیشتری نیازمند است. در واقع باید به این نکته توجه داشت که هر دریلی با یک درجه گشتاور مشخص می گردد. میزان گشتاوری بین ۴۰۰-۲۰۰ جهت انجام کارهای سبک و راحت ایده آل به نظر می رسد و میزان بالای ۵۰۰ جهت انجام کارهای سنگین تر و سوراخکاری روی سطوح سنگین تر، مناسب است.

برخی دریلهای شارژی فقط دو حالته هستند و حالت چکشی را ندارند و برخی سه حالته می باشند. حالت دریل مخصوص سوراخکاری چوب و فلز است و حالت پیچ گوشتی برای باز و بستن پیچ.برای باز و بستن پیچ به هیچ وجه از حالت سوراخکاری نباید استفاده نمود زیرا فشار زیادی به دستگاه وارد می گردد و در نتیجه ممکن است سبب سوختن سیم پیچ و موتور دستگاه گردد. حالت چکشی نیز جهت سوراخکاری در بتن مناسب می باشد.

قابلیت تنظیم سرعت و گشتاور:

قابلیت تنظیم سرعت و گشتاور از جمله ویژگی های مهم است که سبب انعطاف پذیری بیشتر در این دستگاه می شود. در واقع سرعت بالاتر مناسب سوراخکاری در سطوح سخت و سرعت پایین برای بستن پیچ مناسب می باشد.

کنترل گشتاور یعنی می توان مته را طوری تنظیم نمود که هنگام محکم شدن پیچ و زمانی که به مقدار مشخصی رسید،متوقف شده و از آسیب به پیچ یا سفت شدن بیش از حد جلوگیری شود.

تنظیم گشتاور می بایست بر حسب نوع و مواد مورد حفاری مشخص گردد. یعنی کنده کاری روی چوب نیاز به تنظیم گشتاور نخواهد داشت و کاری بسیار راحت است اما کار روی سطوحی مانند فلزات که سخت تر است، به طور معمول، نیاز به حداکثر گشتاور دارد.

سه نظام:

قطعه  که در انتهای دریلهای شارزی تعبیه شده است و مته های مختلف(برای ایجاد سوراخ یا پیچ گوشتی شارژی) روی آن نصب می گردد. هرچقدر اندازه سه نظام بزرگتر باشد، مته های بزرگتری را می توان روی آن نصب نمود. به طور کلی سه نظام در دو نوع آچاری و اتومات ساخته می شودد که فرق بین آنها در نوع بسته شدن می باشد. همان طور که از نام انها مشخص می باشد، سه نظام آچاری یا آچار خور با آچار مخصوصی که همراه دستگاه ارائه می گردد، باز و بسته می شود اما نوع اتومات به وسیله دست باز و بسته می گردد. کار کردن با سه نظام اتومالت راحتر است اما متخصصان معتقدند که هر چه مته سفت تر باشد بهتر است و سه نظام آچاری محکم تر است.

سایز سه نظام:

سایز سه نظام ، تعیین کننده قطر مته داخل سه نظام می باشد و ظرفیت سه نظام، حداکثر میزان باز شدن فک را نشان می دهد. از مته بزرگتر جهت انجام کارهای سخت تر استفاده می گردد لذا دریلهایی با اندازه سه نظام بالا و برای کار های سنگین ایده آل هستند. سه نظام ۱٫۲ اینچ جهت انجام کارهای سنگین منتاسبند. این سایز،بزرگترین اندازه ای است که برای سه نظام در دریلهای شارژی استفاده می گردد. برای انجام کارهای معمولی سه نظامی ۳٫۸ اینچی مناسب است و از اکثر دریلها پشتیبانی می کنند.

باتری:

قدرت این دستگاه به باتری وابسته است لذا انتخاب نوع باتری در انتخاب و خرید بسیار مهم است و می بایست بهترین باتری های قابل شارژ را خرید نمایید. برخی از دستگاه ها، تک باتری و برخی دیگر دو باطری هستند. آمپر ساعت باتری مدت زمان باقی ماندن دستگاه در حالت شارژ را تعیین می نماید. لازم به ذکر است که می بایست به وزن باتری نیز توجه نمایید. باتری ۶ آمپر دو برابر بیشتر از باتری های ۳ آمپر کار خواهد کرد اما دو برابر هم سنگین است. برخی از باتری ها سریع شارژ می گردند و لذا می توانید از دو باتری به جای یک باطی سنگین استفاده نمایید. امروزه اکثرا از باطری های لیتیوم یون استفاده می شود. این باتری ها وزن کم و عملکرد بهتری دارند و عمر بیشتر نیز دارند.

نتیجه گیری:

اگر قصد خرید دریل شارژی را دارید اما نمی دانید که از چه برندی و جه مدلی را انتخاب نمایید، کافی است با مشاوران دکتر ابزار در ارتباط باشید تا بهترین دستگاه را متناسب با کار و بودجه ای که برای خرید در نظر گرفته اید، معرفی نمایند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *