۷ ابزار قدرتی برای نجاران تازه کار

۷ ابزار قدرتی برای نجاران تازه کار

آشنایی با ابزار

ابزارهای قدرتی برای نجاران تازه کار

اگر به تازگی به سراغ کار با چوب رفته باشید، احتمالاً برایتان این سوال پیش می آید که چه لوازمی را باید در اولویت تهیه قرار بدهید. ابزارآلات ضروری در یک کارگاه نجاری یا مشابه آن به دو دسته ابزار دستی و ابزار قدرتی تقسیم می شوند و بسته به کاری که می خواهید به آن بپردازید، در انواع گوناگون با درجات اهمیت متفاوتی طبقه بندی می شوند. در این مطلب به بررسی ابزار قدرتی لازم می پردازیم و مطلب ابزار دستی را در ادامه در اختیار شما قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید تا با این ادوات آشنا شوید.

ابزار قدرتی چیست؟

ابزار قدرتی به معنای تجهیزات و ابزارآلاتی است که از یک منبع تغذیه برای انجام وظیفه خود استفاده می کند و عملکرد آن به طور کامل وابسته به توان بدنی استفاده کننده نیست. برای مثل آچارهای دستی برای باز کردن پیچ و مهره ها نیازمند این هستند که با دست آنها را به حرکت درآورید، در حالی که یک آچار برقی تنها با فشار یک دکمه می تواند پیچ ها را برای شما باز و بسته کند.
ابزارهای قدرتی انواع بسیار متنوعی دارند که بسته به نیازهای شما در محیط کارگاهی می توانند در اولویت اهمیت متفاوتی قرار بگیرند. به عنوان مثال برای کسی که با پرداخت سطح بیشتر سر و کار دارد، چرخ سمباده مهمتر از دریل است. با این وجود هفت ابزار وجود دارد که فعالان در این حوزه حضور آنها را برای کار عمومی مناسب می دانند و بهتر است آنها را بسته به کار خود در اولویت تهیه قرار بدهید. این ابزارها عبارتند از:

  1. اره گردبر
  2. دریل
  3. اره عمودبر
  4. اره فارسی بر
  5. چرخ سمباده
  6. اره میزی
  7. اور فرز

ابزار قدرتی چیست

در ادامه به طور خلاصه هر کدام از این تجهیزات و کاربرد آنها را بررسی می کنیم.

معرفی انواع ابزار قدرتی برای نجاران مبتدی

  1. اره گردبر: شناخته شده ترین ابزار قدرتی برای کار با چوب است که برای برش انواع سطوح و قطعات کاربرد دارد. انعطاف آن برای استفاده در پروژه های گوناگون باعث می شود به خصوص زمانی که با کمبود بودجه روبرو هستید به سراغ این محصول بروید. توانایی برش اکثر مصنوعات چوبی و مواد مشابه مانند ام دی اف جزو نقاط قوت این دستگاه به شمار می رود.
  2. دریل: دریل های برقی به وضوح از جمله ابزارآلات به شدت کاربردی در حوزه چوب هستند. گرچه امروزه مدل های بی سیم آنها به شدت طرفدار پیدا کرده اند و به ویژه برای کار در محیط هایی با دسترسی دشوار به برق شهری کاربردی هستند، پیشنهاد ما همچنان برای تازه کاران بهره گیری از مدل های سیم دار است. این امر به این خاطر است که مدل های سیم دار ارزان قیمت تر، بادوام تر و اغلب قویتر از همتایان بی سیم خود هستند. مدیریت شارژ مدل های بی سیم نیازمند تجربه در کار با چوب است و همین موضوع مزید بر علت می شود تا پیشنهاد ما به مدل های سیم دار متمایل باشد.
  3. اره عمودبر: برای ایجاد الگوهای برش منحنی و پیچیده تر از حالت عادی در قطعات، ایده آل است. گرچه مدتی طول می کشد تا افراد تازه کار به نحوه کار با آن عادت کنند، اما این زمان می تواند در انجام پروژه های ظریف تر برای شما راه گشا باشد. یک بار دیگر، پیشنهاد ما مدل های سیم دار است تا با هزینه کمتر، ابتدا کار با دستگاه را به خوبی یاد بگیرید. هیچ چیز بدتر از این نیست که به خاطر عدم شناخت کافی از عملکرد دستگاه، حین برش با گیر کردن تیغه یا مشکلات پایه مشابه آن روبرو شوید.
  4. چرخ سنباده: گرچه سنباده های دستی ارزان قیمت تر هستند، اما خرید یک چرخ سنباده به خصوص در پروژه هایی که نیازمند پرداخت و سنباده زنی سطح هستند می تواند برای شما به منزله انقلابی در کارتان باشد. این محصول قادر است با سرعت بسیار بالا کار صیقل کردن سطوح را به انجام برساند و هم از نظر زمان و هم از نظر انرژی برای شما صرفه جویی فراوانی به ارمغان بیاورد. دقت داشته باشید که هرچه صفحه سنباده مدل مورد نظرتان ریزدانه تر باشد، اثر کمتری از کار با آن روی قطعه باقی می ماند و سطح صاف تر و تمیزتری خواهید داشت.
  5. اره میزی: از این مورد وارد دستگاه هایی می شویم که گرچه اهمیت کمتری دارند و نیازی نیست برای کارهای کوچتر از آنها بهره ببرید، اما حضور آنها می تواند نقش مهمی در تسهیل کارهایتان بازی کند. اره میزی یا رومیزی اغلب به عنوان قلب و روح هر کارگاه چوب شناخته می شود: دستگاهی بزرگ، چند منظوره و نیرومند که قادر است محکم ترین مواد را هم صاف و با دقت برش بزند. گرچه قیمت آنها ارزان نیست، اما تهیه یک اره میزی می تواند برای مدت قابل توجهی خیال شما را از برش زدن قطعات بزرگتر و محکم تر چوب راحت کند.
  6. اره فارسی بر: برای برش انواع گوشه و زاویه فق العاده است و نمی توانید اهمیت آن را نادیده بگیرید. با این وجود، برش های پیچیده تر با این دستگاه کار هر کسی نیست و باید ابتدا به آن عادت کنید. این مورد هم اهمیت دارد که چون این اره برش های دقیقی انجام می دهد، حتماً نیاز دارید اندازه گیری های دقیقی داشته باشید. پس این ابزار را با یک متر نجاری محکم و قابل اعتماد جفت کنید تا بهترین نتایج را بدست آورید.
  7. اور فرز: گرچه کاربردهای متعددی دارد، اما اغلب از آن در ایران برای ابزارزنی لبه چوب استفاده می کنند. پیشنهاد ما استارت زدن با اور فرزهای مشتی است، ابزاری که با یک دست می توانید آن را روی چوب نگه دارید و نقطه آغازین مناسبی برای عادت کردن به حرکت آن است. همچنین این مدل نسبت به مدل های پلانجر و ثابت ارزان تر است، پس گزینه مناسب تری برای تازه کاران به حساب می آید. وقتی که کار با آن را یاد بگیرید، به راحتی می توانید از اورفرز برای کف تراشی، فرم دهی لبه ها، ابزارزنی، سوراخ کاری و… نیز بهره برداری کنید.

نتیجه گیری

در این مطلب به بررسی اجمالی هفت مورد از ابزارآلات قدرتی پرداختیم که تهیه آنها برای افرادی که به تازگی وارد عرصه کار با چوب شده اند، اولویت دارد. گرچه باز هم ترتیب این ابزارها به کار و هدف شما بستگی دارد، اما بد نیست هنگامی که می خواهید فعالیت خود را گسترش بدهید، نیم نگاهی هم به این لیست داشته باشید تا با دردسر کمتری در مسیر پیشرفت خود پیش بروید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *