در اکثر خانه های ایرانی از دیرباز داشتن یک جعبه ابزار امری بدیهی و جزئی از ضروریات زندگی بوده است. گرچه مدل های آماده هم در بازار به وفور یافت می شوند، اما بسیاری از افراد علاقه دارند که نوع خاص و کاربردی خود را داشته باشند و آن را با ابزارهای معینی پر کنند. این کار نه تنها بسته به نیازهای محیط زندگی و فعالیت شما می تواند به صرفه تر باشد، بلکه در درازمدت هزینه خرید تکی ادوات جدید را هم از روی دوشتان برمی دارد.
در این مطلب برای پاسخگویی به این نیاز تلاش کرده ایم مهمترین وسایل یک جعبه ابزار خانگی را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
دسته بندی لوازم جعبه ابزار
ابزارآلاتی که برای این منظور خریداری می کنید به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: تجهیزات ضروری و تجهیزات جانبی. به طور کلی ادوات ضروری آن دسته ابزارهایی هستند که بدون آنها در یک زمینه معین به مشکل جدی برخورد خواهید کرد و بر این اساس باید حتماً آنها را تهیه کنید. این در حالی است که ادوات جانبی کاربردهای خاصی دارند و حتی شاید فوق العاده کار راه انداز هم باشند، اما به ندرت از آنها استفاده می شود و نگهداری آنها بیشتر از مفید بودن، دردسرساز است. با توجه به اینکه در این مطلب به ابزارهای لازم می پردازیم، تمرکز ما بر روی لوازم ضروری خواهد بود که در ادامه معرفی می شوند.
بیشتر بدانید:
وسایل لازم برای یک جعبه ابزار کامل خانگی
لوازمی که باید حتماً جزو این مجموعه باشند عبارتند از:
- پیچ گوشتی: ساده ترین و در عین حال پرکاربردترین ابزار دستی است که در دو مدل دو سو و چهارسو تولید می شود. این تنها محصول در جعبه هاست که هر چقدر تعداد و سایز آنها بیشتر باشد، برایتان فایده بیشتری خواهند داشت. پیشنهاد می شود به سراغ خرید ست پیچ گوشتی بروید تا دردسر کمتری را تحمل کنید.
- انبردست: یک ابزار دستی دیگر با کاربرد گسترده که برای فیکس کردن، جدا کردن یا صرفاً نگه داشتن قطعات به کار می رود. مقاومت سری، خوش دست بودن دسته و کیفیت عایق از مهمترین نکات این محصول است که در هنگام خرید باید به آنها توجه داشته باشید. همچنین مطمئن شوید که سر آن بتواند قطعات را محکم نگه دارد و کیفیت اتصال پایینی نداشته باشد.
- سیم چین: برخی انبردست ها طوری طراحی شده اند که کار سیم چین را هم تا حدی انجام می دهند، اما خود این محصول تجربه متفاوتی ارائه می کند. نکات خرید آن مشابه انبردست است: کیفیت بدنه، طراحی مناسب دسته و عایق باکیفیت مهمترین نکات آن به شمار می روند.
- فازمتر: سنگ بنای کارهای الکتریکی و یکی از لوازم بسیار مهم برای جلوگیری از برق گرفتگی است. یک فازمتر برای مدت طولانی می تواند به شما خدمت رسانی کند و در موارد مختلف برایتان راهگشا باشد.
- آچار: حداقل یک آچار برای کار با پیچ و مهره در مجموعه خود نیاز دارید. برخی افراد آچار فرانسه را پیشنهاد می کنند، اما واقعیت این است که می توانید چند آچار با کاربردهای متفاوت داشته باشید یا به سراغ یک ست بروید. اگر می خواهید آچار فرانسه را با چند مدل دیگر همراه کنید، آچار شلاقی و آچار آلن گزینه های مناسبی هستند.
- چکش: یکی از آشناترین و سر راست ترین لوازم خانگی، چکش است. جنس آلیاژ سری آنها، وزن، جنس و کیفیت دسته و شکل آن همگی جزو فاکتورهای اساسی در خرید این محصول هستند.
- دریل: شاید گران قیمت ترین وسیله در بین این موارد دریل باشد. دریل ها مدل های متفاوتی دارند و به همین دلیل در این مورد می توانید بسته به بودجه ای که مد نظرتان است خرید کنید. بهترین مدل شاید دریل های شارژی باشد که هم سبک است، هم قابلیت حمل و نقل دارد و هم چندین کار را با هم برایتان انجام می دهد.
نتیجه گیری:
در این مطلب به سراغ لوازم ضروری در جعبه ابزار رفتیم و هفت محصول متفاوت را معرفی کردیم که برای یک مجموعه خانگی مفید و مکفی هستند. همان طور که گفته شد، ابزارهای دیگری هم در بازار یافت می شوند که کاربردهای خاص خود را دارند: تجهیزاتی مثل اره یا فرز هم می توانید تهیه کنید که بسته به محیط زندگی و فعالیت شما می توانند استفاده های گسترده ای داشته باشند. با این وجود ادواتی که در اینجا نام بردیم برای زندگی روزمره کفایت می کنند و هر آنچه ورای آنها بسته به سلیقه و نیاز شما خواهد بود.