انبر جوش چیست و چه کاربردی دارد؟
انبر جوش جهت ایجاد برق بوده و نگهداشتن الکترود با این ابزار انجام می گیرد و در واقع الکترود را به جنس متصل می نماید. همان طور که گفته شد، این انبر برای نگه داشتن الکترود استفاده شده تا جریان لازم بین کابل جوشکاری و الکترود برقرار گردد. به طور کلی انبر جوش به جریان مثبت گفته می شود.
این وسیله که به آن نگهدارنده الکترود (electrode holder) نیز گفته می شود، وسیله ای برای بستن ایمن الکترود در هر موقعیتی است. کابل جوش از طریق دسته عایق توخالی به نگهدارنده متصل می شود. طراحی نگهدارنده الکترود امکان تبادل سریع و آسان الکترود را فراهم می کند. دو نوع کلی نگهدارنده الکترود مورد استفاده قرار می گیرد: عایق و غیر عایق. نگهدارنده های بدون عایق توصیه نمی شود زیرا در صورت برخورد با قطعه کار در حین جوشکاری دچار اتصال کوتاه تصادفی می شوند. به دلایل ایمنی، سعی کنید فقط از مدلهای عایق کاری شده در محل کار استفاده کنید.
این وسیله در اندازه های مختلف ساخته می شوند و هر نگهدارنده برای استفاده در محدوده مشخص قطر الکترود و جریان جوش طراحی شده است. هنگام جوشکاری با دستگاهی با قدرت ۳۰۰ آمپر نسبت به دستگاه جوش ۱۰۰ آمپری، به انبر بزرگتری نیاز می باشد.اگر نگهدارنده خیلی کوچک باشد، بیش از حد گرم می شود.
مشخصات انبر جوش خوب
- بهتر است مدلی انتخاب شود که روکش عایق قوی از جنس کائوچو، الستیک و… داشته باشد.
- برای داشتن مقاومت کافی جهت استفاده، بهتر است آن را متناسب با جریان مصرفی انتخاب نمایید.
- به فک آن دقت کنید. باید طوری باشد که توان نگه داری محکم الکترود در زاویه دلخواه را داشته باشد.
- جهت جلوگیری از خستگی کاربر، بهتر است مدلی انتخاب شود که سبک، متعادل و دارای گیره تا تعویض الکترود و کار با آن راحت باشد.
نکات ایمنی استفاده از انبر جوشکاری
- آن را رو سطوح رسانا قرار ندهید.
- اگر عایق آن آسیب دیده، از آن استفاده نکنید.
- نوک آن را برای خنک کردن در داخل آب فرو نبرید.
- هرگز انبر الکترود داغ را برای سرد شدن در آب فرو نکنید.
- به کاربرانی که انبر و الکترود در دست دارند، دست نزنید.
- به انبرهایی که همزمان به دو دستگاه جوشکاری متصل اند، دست نزنید.
- برای جلوگیری از سوختن دهانه انبر جوش، از کار با الکترود خیلی کوچک شده خودداری نمایید.
بیشتر بدانید: