ژنراتور چیست؟

ژنراتور چیست؟

آشنایی با ابزار

ژنراتور برق چیست و چه کاربردی دارد؟

ژنراتور یا موتور برق چیست و از آن برای چه کاری استفاده می شود؟ چگونه کار می کند؟ آیا انواع مختلفی دارد؟ اجزای مختلف آن چیست و چه کاری انجام می دهد؟ اینها سوالاتی است که باید قبل از خرید به آنها پاسخ داده شود؟ اگر به این دستگاه نیاز دارید و قصد خرید آن را دارید،خبر خوبی برای شما داریم، زیرا ما در این مقاله به طور جامع و خلاقانه به همه این سوالات پاسخ خواهیم داد.

برای اینکه بدانید این دستگاه دقیقاً چیست، باید بدانید که چه کاری انجام می دهد و در کجا استفاده می شود،چند مدل دارد و از چه اجزایی تشکیل شده است. دکتر ابزار تمام اطلاعات لازم را جمع آوری کرده است و ما در این مقاله عمیقا در مورد هر یک از این موضوعات صحبت خواهیم کرد. بنابراین بخشهای زیر را به دقت بخوانید تا تمام پاسخهایی را که باید بدانید، داشته باشید.

ژنراتور یا موتور برق چیست؟

دستگاهی است که در هنگام قطع برق،برق مورد نیاز را تأمین می کند و از توقف کارها و فعالیت های شبانه روزی یا اختلال در کار در شرایط و مکان های مختلف جلوگیری می کند. تمام کاری که این دستگاه انجام می دهد، تبدیل انرژی مکانیکی تأمین شده از یک منبع خارجی به انرژی الکتریکی برای تأمین انرژی کافی برای سایر وسایل است. این کار بر اساس قانون القای الکترومغناطیسی فارادی انجام می شود.

این قانون می گوید هر کجا یک هادی در یک میدان مغناطیسی متفاوت قرار گیرد، شار الکترومغناطیسی القا می شود. تنظیمات مختلف الکتریکی و فیزیکی برای موتور برقها وجود دارد. این تنوع در پیکربندی برای استفاده در برنامه های مختلف است. در بخش های بعدی، نحوه کار یک موتوربرق، انواع مختلف آن و اینکه مولد از چه قطعاتی تشکیل شده است، توضیح خواهیم داد. برای آشنایی بیشتر با دنیای این دستگاه شگفت انگیز ادامه مطلب را از دست ندهید.

ژنراتور یا موتور برق چیست؟

نحوه کار موتور برق یا ژنراتور

اول از همه به خاطر داشته باشید که این وسیله کاربردی، دستگاهی نیست که برق ایجاد کند، بلکه از انرژی مکانیکی ارائه شده، استفاده می کند و جریان بارهای الکتریکی را در داخل سیم پیچ های خود ایجاد می کند. این جریان بارهای الکتریکی باعث می شود که خروجی الکتریکی فعلی برای اهداف مختلف استفاده شود.

برای درک اینکه این دستگاه چه چیزی تولید می کند، بهتر است یک پمپ آب را در نظر بگیرید. پمپ آب جریان آب را ایجاد می کند اما آبی را که از آن عبور می کند، ایجاد نمی کند. به عبارت ساده تر، این دستگاه ها با گرفتن قدرت حرکت، انرژی الکتریکی تولید می کنند و با تحمیل کردن الکترون ها از منابع خارجی از طریق مدار الکتریکی، آن را به برق تبدیل می کنند. این وسیله در واقع  همان موتورهای الکتریکی هستند اما برعکس کار می کنند.

همانطور که قبلاً ذکر شد، یک ژنراتور برق بر اساس اصل القای الکترومغناطیسی کار می کند که توسط مایکل فارادی در قرن نوزدهم معرفی شد. این قانون می گوید وقتی هادی در داخل یک میدان مغناطیسی حرکت می کند،بارهای الکتریکی ایجاد می شوند و می توانند منجر به جریان شوند. باز هم، به عبارت ساده، این دستگاه فقط چند سیم چرخان در نزدیکی یا داخل یک آهنربا یا میدان مغناطیسی است که باعث جریان الکتریکی می شود. مثال پمپ آب برای درک اینکه یک موتوربرق چه کاری انجام می دهد، بزرگترین مثال است.

اکنون که با طرز کار این دستگاه آشنا شدید،به جواب سوال “ژنراتور چیست” نزدیکتر می شوید. برای تکمیل تعریف این دستگاه، در ادامه به بررسی انواع آن می پردازیم.

معرفی انواع ژنراتورها

به دو کلاس یا دسته مختلف و اساسی تقسیم می شوند که عبارتند از: مولد AC (جریان متناوب) و DC (جریان مستقیم).

مدل AC

نوع متناوب یا دینامی یکی از مهمترین دستگاههای تأمین برق در شرایط مختلف زندگی ما می باشد.. AC ها بر اساس اصل القای الکترومغناطیسی کار می کنند و به دو دسته القایی و ژنراتورهای همزمان تقسیم می شوند. تعمیر و نگهداری تقریباً رایگانی دارند. اندازه AC در مقایسه با DC کمتر است. بنابراین بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. و سرانجام، آنچه باعث محبوبیت بیشتر این نوع می شود این است که خرابی AC کمتر از DC است.

مدل DC

این نوع معمولاً در برنامه های خارج از شبکه یافت می شود. برخی از مزایای DC ها عبارتند از: آنها به طور ساده طراحی می شوند. معمولاً برای کارکردن موتورهای بزرگ و دستگاههای الکتریکی که نیاز به کنترل مستقیم دارند، استفاده می شود. DC با هموار کردن ولتاژ خروجی از طریق یک مجموعه سیم پیچ منظم در اطراف آرماتور برای برخی از کاربردهای حالت پایدار، نوسانات را کاهش می دهد.

اجزای سازنده ژنراتورها

در این بخش، ما قصد داریم شما را با قسمتهای اصلی دستگاه مذکور آشنا سازیم. به غیر از شبکه اصلی، یک موتور برق از ۶ جز اصلی تشکیل شده است: موتور، سیستم سوخت،دینام،خنک کننده، اگزوز و سیستم های روانکاری. ما این ۶ قسمت را در ۴ دسته اصلی قرار می دهیم.

موتور برق یا ژنراتور چیست

موتور

شاید مهمترین قسمت هر ماشین موتور باشد. به طور کلی بخشی از کل سیستم است که سوخت را به انرژی قابل استفاده تبدیل کرده و به آن در حرکت یا انجام عملکرد مکانیکی کمک می کند. بنابراین، گاهی اوقات موتور را موتور محرکه اصلی می نامند. در یک ژنراتور، منبع سوخت می تواند بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی، پروپان، دیزل زیستی و گاز یا هیدروژن باشد. موتور از یکی از این نوع سوخت ها برای ایجاد انرژی مکانیکی که ژنراتور به برق تبدیل می کند،استفاده می کند.

سیستم سوخت

تمام ژنراتورهایی که با یکی از انواع مختلف سوختی که قبلاً ذکر شد کار می کنند، دارای سیستمی هستند که سوخت را در موتور جمع و پمپ می کنند. سیستم سوخت شامل مخزنی است که سوخت کافی را برای تأمین انرژی یک موتور برق برای تعداد معادل ساعت ذخیره می کند. همچنین یک لوله به مخزن و سپس به موتور متصل است و لوله برگشت موتور را برای برگشت سوخت به مخزن متصل می کند.

یک پمپ بنزین وجود دارد که وظیفه آن انتقال سوخت از مخزن از طریق یک لوله سوخت و سپس به موتور است. قسمت دیگر سیستم سوخت، فیلتر سوخت است که وظیفه آن فیلتر کردن هرگونه زباله از سوخت قبل از حرکت به موتور است. آخرین جز از سیستم سوخت،انژکتور سوخت بوده که وظیفه آن این است که سوخت را اتمی می کند و سپس سوخت را مستقیماً به محفظه احتراق موتور تزریق می کند.

تنظیم کننده ولتاژ و دینام

شاید بتوان گفت که کار اصلی موتور برقها به دینام بستگی دارد. این مولفه انرژی مکانیکی تولید شده توسط موتور را به جریان الکتریکی تبدیل می کند.به طور کلی، دینام ولتاژ الکتریکی ایجاد می کند که باید برای تولید یک جریان ثابت مناسب برای استفاده عملی تنظیم شود.

سیستم های خنک کننده،اگزوز و روغن کاری

در این دستگاه ها،یک سیستم خنک کننده  وجود دارد که برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد و تنظیم درجه حرارت اجزای دستگاه در طول استفاده تعبیه شده است. برخی از این موتوربرقها از فن، خنک کننده یا هر دو برای کنترل دما در محل کار استفاده می کنند. گازهای مضر ساطع شده توسط ژنراتور نیز هنگام استفاده توسط سیستم های اگزوز دفع می شوند.
آخرین قسمت سیستم روغن کاری است. از آنجا که ژنراتورها از بسیاری از قطعات متحرک تشکیل شده اند و هر یک از آنها برای حرکت روان نیاز به روغن کاری دارند، باید یک سیستم روانکاری وجود داشته باشد که دستگاه را به خوبی روغن کاری کند.

نتیجه گیری:

در این مقاله ما اصل کار این دستگاه و نحوه کار آن را تجزیه و تحلیل کردیم و در مورد انواع آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم. اگر تجربه استفاده از انواع مختلف موتور برقها را دارید، بسیار خوشحال خواهیم شد که نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *