دستگاه کمپرسور دکترابزار

سایز مناسب کمپرسور هوا برای ابزارهای بادی

عمومی

کمپرسورهای بادی دسته ای از قطعات جانبی هستند که نیروی لازم برای عملکرد دیگر تجهیزات را تأمین می کنند. کاربرد آنها در نجاری بسیار گسترده است، چون این ادوات به کمک هوای فشرده قادرند عملیات های پرفشار و انتقال بارهای سنگین را انجام دهند. در این صنعت کمپرسورها برای ساخت کابینت و مبلمان، پردازش الوار، استفاده از سمپاش ها، میخ کوب ها و منگنه کوب ها و همچنین حرکت دادن چوب در دستگاه ها به کار می رود.
با این حال، خارج از صنایع چوب هم می توانید حضور کمپرسورها را مشاهده کنید. فعالیت های نقاشی ساختمان، تعمیرگاه های خودرو و حوزه پزشکی دیگر جاهایی هستند که از ابعاد متفاوت این دستگاه ها بهره می برند.
نظر به این کاربرد گسترده و لزوم کار با این ادوات در حوزه های مختلف، دانستن اینکه چطور باید مدل بهینه و مناسب برای کار خود را پیدا کنید از اهمیت فراوانی برخوردار است. در این مطلب تلاش می کنیم با بررسی انواع، ویژگی های اصلی و چگونگی اثرگذاری این ویژگی ها بر یکدیگر، به شما کمک کنیم تا محصولی با سایز و فشار مناسب برای کار خود انتخاب کنید.

فهرست مطالبی که در این مقاله می‌خوانیم:

دسته بندی انواع کمپرسورهای هوا

روش های گوناکونی برای دسته بندی کمپرسورهای هوا که به اسم کمپرسور باد یا پمپ باد هم شناخته می شوند، وجود دارد. برخی آنها را بر اساس فشار کار و برخی بر اساس حجم دسته بندی می کنند. در زمینه حجم و سایز، ممکن است با کمپرسورهایی از حجم ۱۰ الی ۸۰ و ۱۰۰ الی ۱۲۰۰ لیتر روبرو شوید. در خصوص فشار، معمولاً با واحدهایی مانند بار یا psi روبرو می شوید که اغلب رابطه خاصی با ابعاد دستگاه ندارد، به این معنا که دستگاه های کوچکتری وجود دارند که می توانند فشار بیشتری نسبت به تجهیزات بزرگتر تولید کنند.

دستگاه کمپرسور هوا

آن طور که مرسوم است، معمولاً دسته بندی بر اساس نحوه کارکرد انجام می گردد. بر این اساس شش نوع اصلی وجود دارد:

  1. استوانه ای: محبوب ترین مدل با ظرفیت و توان قابل قبول است که اغلب نیازی به روغن نداشته و نگهداری آسانی دارند، اما صدای فراوانی تولید می کنند.
  2. پنکیکی: کوچک و ارزان قیمت هستند و در ازای این قیمت کم معمولاً ظرفیت، قدرت و زمان کارکرد پایینی دارند. این مدل هم نیازی به روغن ندارند و سر و صدای قابل توجهی تولید می نمایند.
  3. دو مخزنه: ظرفیت بار بالاتری دارند، برای مدت زمان کارکرد طولانی طراحی شده اند و وزن زیادی دارند. کارایی بالا به خصوص برای میخ کوب و آچار بکس بادی مهمترین ویژگی آنهاست.
  4. فندکی: در داخل خودرو به کار می رود و به فندک وصل می شود. این مدل ها ظرفیت های کارکرد، وزن و ابعاد بسیار متفاوتی دارند و بسته به نیازهای خود می توانید نمونه های گوناگونی را در بازار پیدا کنید.
  5. ثابت: مناسب برای کارگاه ها یا تعمیرگاه ها بوده، وزن و ابعاد بالایی دارند و همان طور که از نام آنها پیداست نمی توانید محل آنها را تغییر دهید.
  6. قابل حمل: نوع قابل حمل صدای کمی تولید می کند و وزن پایینی هم دارد، با این وجود الزاماً ظرفیت عملکردی آن کم نیست. اگر جا به جایی برایتان اهمیت بسیاری دارد، شاید این مدل بهترین گزینه برایتان باشد.

ویژگی های اصلی کمپرسورهای هوا

چهار ویژگی بسیار مهم در این نوع ادوات وجود دارد که در هنگام خرید باید به آنها توجه کنید و تعیین کننده نهایی ویژگی های ادوات هستند:

  1. حجم یا ظرفیت: این مورد سایز دستگاه را معین می کند و رابطه مستقیم با هدف کار برقرر می نماید.
  2. CFM: نشان دهنده میزان جریان تولیدی در یک زمان معین است که در کنار توان یکی از دو عامل تعیین کننده قدرت دستگاه است.
  3. فشار: با دو واحد اتمسفر و psi معرفی می شود و رابطه بسیار نزدیکی با حجم و CFM دارد.
  4. توان: بر حسب اسب بخار نشان داده می شود و در کنار CFM نشان می دهد با چه قدرت دستگاهی روبرو هستید.

نکته:در این مطلب به طور ویژه به حجم می پردازیم تا بتوانید سایز مناسب دستگاه خود را انتخاب کنید. اما دقت کنید که تعیین حجم پس از تعیین CFM و فشار انجام می شود، پس باید مرحله به مرحله این کار را انجام دهید.

انتخاب صحیح سایز کمپرسور باد

انتخاب درست حجم نیازمند این است که بدانید کاری که می خواهید برای آن کمپرسور تهیه کنید با چه میزان تکرر و چه میزان فشاری باید انجام شود. هرچه حجم بیشتر باشد، قاعدتاً می توانید مدت زمان بیشتری بدون فرسودگی دستگاه از آن کار بکشید. با این حال ابعاد بزرگتر به معنای وزن بیشتر و جابه جایی دشوارتر است، پس در این موضوع پیدا کردن تعادل از اهمیت فراوانی برخوردار است. دقت داشته باشید که نمونه های بدون مخزن هم وجود دارند که به طور مداوم کار می کنند، اما تأمین فشار آنها اغلب چندان بالا نیست و بیشتر در محیط هایی مانند تعمیرگاه ها کاربرد دارند.

  • در گام اول باید CFM مشخص شود. میزان این شاخص برای ابزارهای پنوماتیک مشخص شده است و تنها کافی است آنها را با هم جمع کنید. عدد بدست آمده برای زمانی است که همه ادوات شما همزمان با هم و به صورت صد درصدی کار می کنند. برای عدد دقیقتر اغلب لازم می شود که مدت زمان فعالیت آنها در هر دور استفاده را هم در نظر بگیرید. مثلا یک اره بادی با ۱۶ CFM ممکن است نیمی از زمان کار مورد استفاده باشد، پس باید اثرگذاری آن را هم نصف کنید.
  • مرحله بعد تعیین میزان فشار است. این مورد هم در تجهیزات ذکر می شود. برای مثال، عمده ادوات پنوماتیک بین ۹۰ تا ۱۰۰ PSI فشار نیاز دارند و پمپ های تایر این عدد را تا ۱۵۰ بالا می برند.
  • در نهایت حالا می توانید حجم و سایز مورد نظرتان را تعیین کنید.

بر اساس میزان فشار و CFM بدست آمده، سه سایز اصلی در محیط های غیرصنعتی کاربرد دارد:

  1. تا ۸۰ لیتر: پیستوله های بادی برای سازه های کوچک و تابلوهای معرق، قلم براش، بادپاش، میخ کوب ها و منگنه کوب ها مهمترین ادواتی هستند که از این محدوده حجم استفاده می کنند. مخازن ۵۰ لیتری اغلب بیشتر از باقی ابعاد در این محدوده کاربرد دارند، اما مخازنی با حجم ۵ لیتر هم مشاهده شده است که برای ادوات قابل حمل استفاده می شوند.
  2.  ۱۲۰ الی ۲۴۰ لیتر: مورد استفاده در کارگاه هاست. اگر در کارگاهتان از تجهیزات بادی زیاد استفاده می کنید، مخازن ۱۵۰ لیتری بسیار محبوب هستند. به خصوص در کارگاه های تولید مبلمان این محدوده حجم کاربرد دارد.
  3. ۲۴۰ لیتر و بالاتر: برای کارخانه ها کاربرد دارد. شاخص ترین ادوات در این محدوده سایز، سنباده های بادی هستند که به بهره برداری از کمپرسور ۵۰۰ لیتری مشهورند.

نتیجه گیری:

در این مطلب کمپرسور یا همان پمپ باد را بررسی کردیم و برایتان از انواع و ویژگی های اصلی آنها گفتیم. در نهایت، به کمک ویژگی های آنها می توانید سایز و حجم مد نظرتان را انتخاب کنید که سه دسته بندی متفاوت در این خصوص را مطرح نمودیم. امیدواریم با اشراف بر این اطلاعات کار راحت تری در انتخاب این ابزار مد نظرتان داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *