تفاوت برش اریب و برش فارسی

تفاوت برش اریب و برش فارسی

آموزش های کاربردی

برش اریب و برش فارسی چه تفاوتی با هم دارند؟

آیا تا به حال اصطلاح برش فارسی و یرش اریب را شنیده اید؟ آیا تفاوت این دو برش را می دانید؟ با چه ابزارهای نجاری می توان این برش ها را روی قطعه کار ایجاد نمود؟

اره فارسی بر و میزی طوری طراحی شده اند که هم می توانند برش های عمودی روی قطعه کار ایجاد نمایند و هم برش های زاویه دار. برش زاویه دار که همان برش فارسی و اریب هستند،به جهت اتصال قطعات به یکدیگر با زوایای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه با این برش ها و تفاوت هر یک از آنها آشتا خواهید شد.

برش فارسی چیست؟

تغییر دادن زاویه برش از ۹۰ درجه به زاویه دلخواه، چه برش در امتداد طول چوب باشد و چه در عرض آن.

از متداول ترین برش فارسی، برش زاویه ۴۵ درجه بر روی دو قطعه می باشد به طوری که که پس از اتصال دو قطعه به یکدیگر یک زاویه ۹۰ درجه کامل تشکیل می شود. برای درک کامل این برش، به قاب عکس های چوبی نگاه کنید،در  هر کنج قاب، دو قطعه با برش فارسی ۴۵ درجه مشاهده خواهید کرد.

چگونه می توان برش فارسی ایجاد کرد؟

نام دستگاه هایی که با آن برش فارسی را می توان ایجاد نمود، اره فارسی بر و میزی است. مراحل انجام کار با این دستگاه به صورت زیر می باشد.

  • قفل میز اره را آزاد کنید تا موتور و تیغه قابل چرخش باشند  و بتوانید و زاویه مد نظر برای انجام برش را انتخاب کنید.
  • در حالی که قطعه کار در جای خود همچنان ثابت می ماند، شما هر زاویه ای را برای برش می توانید انتخاب کنید.
  • روش کار در اره های میزی متفاوت است و معمولا یک نقاله متحرک روی میز تعبیه شده است که وظیفه آن، تنظیم زاویه قطعه کار می باشد. در ضمن موتور و تیغه در جای خود ثابت هستند.

نکته: توجه داشته باشید که در هنگام برش( چه از فارسی بر استفاده کنید چه از اره میزی، با هر زاویه ای)، تیغه در راستای کاملا عمود بر سطح میز، قطعه کار را برش می دهد.

برش اریب چیست؟

در این نوع برش، زاویه تیغه اره با سطح میز، مقدار ثابتی نیست و تیغه می تواند به سمت راست یا چپ کج  شود و یا نسبت به میز زوایه خود را تغییر دهد. اما در برش فارسی، همان طور که گفته شد، زاویه تیغه با سطح میز، مقدار ثابتی است.(۹۰ درجه)

از متداول ترین برش اریب، نصب قرنیز چوبی در کنج های داخل ساختمان است که از روش اریب برای برش آنها استفاده می شود.

چگونه می توان برش اریب ایجاد کرد؟

  •  در این روش، تغییر زاویه عمودی تیغه را خواهیم داشت.
  • هنگام شروع برشکاری، زاویه از بالا به قطعه کار اعمال شده و تا پایین آن ادامه می یابد.
  • روش کار به این صورت است که موتور و تیغه کج می شوند و تغییری در وضعیت قطعه کار و سطح میز  اعمال نمی شود.

نکته: در صورت استفاده از اره های نواری رومیزی و یا پایه دار، ممکن است طراحی میز به صورتی باشد که کج شود و توان برش اریب را با تغییر زاویه میز انجام داد.

نکته:اره های گردبر و عمودبر نیز توان ایجاد برش اریب را دارند. برای این کار می بایست زاویه پایه آنها را تنظیم کرد.

برش ترکیبی چیست و چه کاربردی دارد؟

فارسی بر ترکیبی: نام دستگاهی است که می توان با آن هر دو برش اریب را انجام داد. روش کار این دستگاه به این صورت است که تیغه در هر دو جهت یعنی راست و چپ کج شده و برش اریب ایجاد می شود، مزیت استفاده از این دستگاه، این است که لزومی به چرخاندن قطعه کار جهت اجرای برش اریب دوم نیست.کاربرد برش های ترکیبی در نصب تاج های چوبی است.

 فارسی بر کشویی: نیز نام دستگاهی است که با استفاده از آن می توان برش طولانی تری ایجاد کنید. در این دستگاه، ریلی تعبیه شده است که با کمک آن حرکت کشویی به سمت عقب و جلو انجام می دهد و برش طولانی تری را می توان در نتیجه کار ایجاد نمود.

فارسی بر دو جهته ترکیبی کشویی: نام دستگاهی است که هم فارسی بر است، هم در دو جهت چپ و راست برش اریب ایجاد می کند و بخاطر ویژگی کشویی، طول برش بیشتری را قادر است، ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *