تفاوت فرز و دستگاه پولیش

تفاوت فرز و دستگاه پولیش

آشنایی با ابزار

تفاوت دستگاه پولیش و فرز چیست؟

در این مقاله قصد داریم تا ضمن معرفی دو ابزار پرکاربرد در صنعت، تفاوت های آنها را بازگو نماییم. چرا که یکی از متداول ترین سوالات کاربران تفاوت این دو دستگاه می باشد. با دکتر ابزار همراه ما باشید تا اطلاعات لازم را در این مورد را کسب نمایید. برای درک تفاوت ها ما قصد داریم هر یک را به صورت جداگانه تعریف نموده و کاربردهای هریک را بازگو نماییم. در این صورت با شناخت ویژگی ها و کاربردهایی که هر یک دارند، درک تفاوت ها بهتر و راحتتر  صورت می گیرد.

تفاوت دستگاه پولیش و فرز چیست

دستگاه پولیش و انواع آن

دستگاه پولیش از ابزار های صنعتی پرکاربردی می باشد که جهت جلا دادن و درخشندگی سطوح  مختلف استفاده می گردد. به عنوان مثال خودرو ، پارکت و کفپوش، سنگ، سرامیک، بتن و … دارای یک برس تکی می باشد که با چرخش آن عملیات نظافت سطوح انجام میگیرد. از دیگر کاربردهایی که می توان برای این وسیله نام برد، می توان به از بین بردن  ماتی رنگ و هم سوختگی رنگ روی سطوح اشاره نمود. برای اینکه این دستگاه را بیشتر بشناسید به سراغ انواع آن می رویم:

تک دیسک: جهت جلادهی، برس دهی و صیقل دادن سطوح استفاده می گردد.
برنشیر: با داشتن قدرت و سرعت بالا،  مناسب ترمیم های عمقی است.

روتاری یا چرخشی: به صورت چرخشی و داریره وار در یک ناحیه عمل می کند. سرعت گرم شده و به همین دلیل نباید آن را در یک منطقه از سطح قرار داد چرا که سرعت لایه برداری زیادی دارد. برای کار با این مدل ها نیاز به مهارت و دقت بالا احساس می شود.

اوربیتال: جهت برطرف کردن خط و خش های بدنه ماشین گزینه خوبی است. بر خلاف مدل های روتاری، نیاز به مهارت زیادی ندارد به دلیل اینکه سرعت لایه برداری آن زیاد نیست. چرخش پد آن نامنظم است و همانند حرکت دست انسان طراحی شده است. سرعت پوشکاری با این نوع، بسیار پایین است به دلیل اینکه سرعت آهسته ای دارد و از مزایای آن است که از ایجاد هر گونه رد جلوگیری می نماید.

واکس یا ماده پولیش: مایع کرم رنگی می باشد که می توان با آن عملیات سایش را انجام داد. جهت از بین بردن خط و خش و لک های بدنه  خودرو گزینه خوبی است. و در صافکارها و کارواش ها  بیشتر استفاده می شود و در دو نوع نرم و زبر در بازار موجود می باشند.  نوع نرم مناسب جلا و درخشندگی سطح خودرو  است اما برای از بین بردن خط و خش، نوع زبر را باید استفاده نمود. اما نکته مهم این است که بهتر است اول از پولیش نرم استفاده کرد و در صورت برطرف نشدن مشکل، از نوع زبر استفاده نمود.


انواع دستگاه پولیش خودرو


دستگاه فرز و انواع آن

از پرکاربردترین ابزار در دنیای صنعت به شمار می رود که از آن جهت ایجاد برش بر روی متریال های مختلف می توان استفاده نمود. از دیگر کاربردهای آن  صیقل دادن و پلیسه گیری سطوح می باشد.اما کاربرد این وسیله، تنها به این موارد ختم نمی شود و می توان از انواع فرز جهت منبت کاری، حکاکی، فرم دهی و تراشکاری چوب، صیقل دادن سطوح، ایجاد شیار، تیز کردن مواد، زنگ زدایی و حتی پولیشکاری استفاده نمود.

  • مینی فرز
  • آهنگری، سنگبری
  • مینیاتوری و انگشتی
  • اور فرز نجاری

اصلی ترین تفاوت دستگاه پولیش و فرز

درست است که از نظر ظاهری شباهت زیادی به یکدیگر دارند اما باید گفت که این دو ابزار، کاربردهای مختلفی دارند که در بالا به آنها اشاره شد. در واقع از فرز جهت برس متریال ها و موارد دیگر می توان استفاده نمود اما تمیز کردن سطوح و صاف و صیقلی کردن سطوح وظیفه دستگاه پولیش می باشد.

اما سوال بسیاری از کاربران این است که آیا میتوان مینی فرز را به دستگاه پولیش تبدیل کرد:


تبدیل مینی فرز به دستگاه پولیش

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *