دستگاه لبه چسبان چیست؟
این ابزار که در دسته بندی ابزارآلات نجاری قرار می گیرد، جهت پوشش لبه برش خورده صفحات MDF و PVC مورد استفاده قرار می گیرد. این صفحات که در ساخت کابینت آشپزخانه و مبلمان به کار می روند، بعد از برش، قطعات خشنی به جای می گذارند که با استفاده از دستگاه لبه چسبان، می توان به لبه قطعات برش خورده متریال های مذکور، نوارهای پلیمری و چسبی چسباند و دوام و زیبایی بیشتری به کار بخشید. برای انجام این کار، انواع دستگاه های لبه چسبان با ویژگی های مختلف تولید شدهاند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
نحوه کار با ماشین لبه چسبان
- ابتدا قطعه کار را وارد دستگاه می گردد.
- سپس لبه های کار، چسب می خورند.
- نوار به وسیله غلتک ها به لبه کار متصل شده و بعد از حرارت دیدن به قطعه کار می چسبد.
- جهت زیبایی و هم تراز شدن لبه ها، از دستگاه پولیش و فرز می توان استفاده می گردد.
استفاده بهینه از دستگاه لبه چسبان
جهت استفاده بهینه از این دستگاه می بایست به این موارد توجه ویژه ای نمود تا بتوان علاوه بر سرعت بخشیدن به کار، در دراز مدت آسیبی به دستگاه وارد نگردد و عملکرد خوبی در دراز مدت داشته باشد:
کیفیت چسب
توجه به کیفیت چسب دستگاه بسیار حائز اهمیت می باشد. لذا باید فاقد رطوبت و دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار گیرند و در دمای مناسبی نگه داری شوند.(۵-۳۵ درجه سانتی گراد).
دمای محیط
دمای محیط نیز بر عملکرد دستگاه تاثیر می گذارد و لذا این ابزار کار با چوب،باید در وضیعیت بسیار ایده آلی قرار گیرد به طوری که دمای محیط در حد متعادل باشد.(عموما بین ۵- ۳۵ درجه سانتی گراد). در غیر این صورت دستگاه به خوبی عمل نکرده و نوارها را به خوبی نخواهد چسبید.
رطوبت محیط
پر واضع است که رطوبت بر عملکرد دستگاه و مصنوعات چوبی بسیار اثر گذار است و لذا باید به میزان رطوبت محیط توجه نمود تا هم دستگاه به خوبی کار کند و هم آسیبی به چوبها وارد نشود.
گرد و غبار
گرد و غبار سبب پایین آمدن کیفیت چسب و در نهایت از دست دادن قدرت چسبندی خواهد شد و بر عملکرد دستگاه اثر گذار خواهد بود. لذا بهتر است در زمان کار با دستگاه، محیط عاری از گرد و غبار باشد.
راهنمای خرید بهترین دستگاه لبه چسبان
قبل از هر چیز،خرید بهترین دستگاه لبه چسبان، مستلزم سنجش نیاز و انتظارات است و می بایست با توجه به آن تصمیم به خرید گرفت. از آنجایی که این دستگاه دارای انواع ایستگاه ها است لذا در هنگام خرید توجه به نیاز و تطبیق آن با ایستگاه های موجود در دستگاه الزامی است. چرا که این دستگاه در دو نوع صنعتی و نیمه صنعتی طراحی و روانه بازار شده است و تفاوت های این دو نوع،در تعداد ایستگاه ها خلاصه می شود. در ادامه انواع این ایستگاه ها معرفی شده است و علاوه بر آن به فاکتورهای مهمی که در خرید بهترین دستگاه نقش مهمی دارد، اشاره شده است.
تعداد ایستگاه ها
- پیش فر
- اسپری
- چسب
- پولیش
- گوشه زن
- لیسه نوار
- پیش گرمکن
- غلطک فشار
- اره سروته زن
- فرز بالا و پایین
- نوار جلو برنده
- لیسه سطح و چسب
انواع دستگاه لبه چسبان
- در دو مدل قابل حمل و ثابت عرضه می گردند.
- در لبه چسبان ثابت لبه کار چسب زنی می گردد.
- در مدل قابل حمل، چسب به سطح نوار لبه می چسبد.
- مدل قابل حمل با توجه به جنس نوار قابل استفاده، به اتویی و PVC قابل تقسیم اند.
- مدل قابل حمل، جهت کار با صفحات کوچک تر و کارگاهی مناسب است و نیاز به قدرت بدنی بالا برای چسباندن چسب نیاز می باشد.
- قابل حمل اتویی توسط باد گرم سشوار نوار پشت چسب دار را گرم کرده و سپس به صورت دستی این کار انجام می شود. این مدل برای نوارهایی با ضخامت ۴ میلیمتر استفاده می شود.
- قابل حمل PVC دارای مخزن چسب می باشد، چسب گرانول در مخزن گرم و ذوب شده، سپس نوار PVC هنگام خروج به چسب گرانول آغشته شده و بعد از پایان کار، سر و ته نوار به صورت دستی با اره، قطع می گردد. این مدل با ضخامت ۱ و ۲ میلیمتر انتخاب مناسبی است.
- مدل ثابت برای کارگاه های صنعتی متوسط، بزرگ و کارخانه ها مناسب است. این مدل برای انواع ضخامت های لبه از ۴ تا ۳ میلیمتر ایده آل می باشد.
سایر موارد
در هنگام خرید به ابعاد، سرعت، نوع برق مصرفی، نوع برند و گارانتی و خدمات پس از فروش می بایست توجه نمود تا دستگاه مذکور متناسب با نیاز، انتخاب و خرید شود.