انواع قیچی مفتول بر

کاربرد انواع قیچی مفتول بر

آشنایی با ابزار

انواع قیچی مفتول بر چه کاربرد‌هایی دارند؟

برای بریدن زنجیر، قفل، پیچ و فنس‌های فلزی از ابزاری به نام قیچی مفتول بر استفاده می شود. علاوه بر این از این وسیله کاربردی می توان برای بریدن یک قطعه فلزی ضخیم مثل زنجیر، قفل یا میل گرد‌های داخل بتن مسلح استفاده نمود. مزیت استفاده از این قیچی نسبت به اره که کاربرد تقریبا مشابهی دارند، سرعت بسیار بالای آن است. اما لازم است بدانید که دقت پایینی دارند و به جهت انجام کارهای تخریبی گزینه خوبی هستند. بدین معنی که هر قطعه‌ای که با این وسیله بریده شود به احتمال زیاد دیگر کارایی نخواهد داشت. در مواقعی برای نجات دادن جان افراد گرفتار شده در حوادث کاربرد دارند و حتی سارقان نیز از آن استفاده می کنند به منظور بریدن زنجیر‌ها و قفل‌ های منازل یا وسایل چرا که سرعت عمل بالایی در برش چنین لوازمی دارند.

معرفی کاربرد انواع قیچی مفتول بر

از نظر شکل ظاهری  میتوان گفت دارای دسته‌های بلندی می باشند که به واسطه آن نیروی بسیار زیادی را در محل تیغه وارد میکند. در واقع باید به این نکته توجه کرد که هر چه دسته این ابزار دستی بلند‌تر باشد، نیرو و قدرت آن بیشتر خواهد بود. بر اساس طول دسته می توان آنها به صورت زیر را طبقه بندی کرد:

کاربرد انواع قیچی مفتول بر

قیچی هایی که  دارای طولی بین ۳۰ تا ۳۵ سانتیمتر هستند جهت برش میله‌ها و زنجیر‌های نازک با ضخامت نهایتا ۳.۵ میلیمتر و سیمهای ضخیم تا ۶ میلیمتر مناسب می باشند.
برای میله و زنجیر و کابل با ضخامت متوسط ۱۰ میلیمتر بهتر است مدل انتخاب شود گه طول دسته آن بین ۴۵ تا ۶۰ سانتیمتر  باشد. برای برش میله‌ها و زنجیر‌های ضخیم فولادی و کابلهای مسی مدل‌های با طول بیش از ۷۵ سانتیمتر گزینه ایده آلی به نظر می رسد.

لازم به ذکر است که  قیچی های مفتول بر کوچک‌تر نیز وجود دارند که طولی در حدود ۲۰ سانتیمتر دارند  قدرت کمتری به نسبت مدل هایی که در بالا معرفی شد، دارند، اما حمل و نقل و جا به جایی راحت‌تر  در مقایسه با موارد مطرح شده دارند.

برخی از مدل ها،دسته‌های فیبرگلاس دارند و برای بریدن سیم‌ها و کابل‌های که دارای جریان برق هستند، استفاده می شود. سبک وزن بودن از ویژگی های این مدلهاست.

مفتول بر‌‌ها به دلیل اینکه تیغه‌هایی با اشکال مختلف دارند، میتوان از هر کدام از آنها برای انجام کار خاصی استفاده نمود که در ادامه به معرفی تک تک آنها پرداخته شده است:

تیغه وسط تیز: از معمول‌ترین نوع تیغه  به شمار می رود. هر دو لبه تیغه آن تیز بودهو به همین دلیل قدرت بالایی در برش دارد و می توان برای کارهای مختلف از آن استفاده نمود.

تیغه کف چین: فقط یک لبه تیغه تیز و لبه دیگر تخت دارد. کاربرد این مدلها، برای بریدن میخ و پیچ‌های بیرون زده از یک سطح  است. لذا در صورت استفاده از این وسیله؛سطح مورد نظر کاملا صاف و بدون بیرون زدگی خواهد شد.

زاویه دار: کاربردی مشابه کف چین داشته اما تیغه خمیده و دسته بالا‌تر از تیغه قرار دارد. به همین دلیل تیغه روی سطح کار خوابیده و برش زوائد بیرون زده از سطح در پایین‌ترین نقطه میسر می گردد. معمولا به صورت دسته کوتاه تولید می شود.

گاز انبری: تیغه آن شبیه یک گازانبر بوده اما شبیه مفتول بر‌های معمولی عمل می کند. از این وسیله زمانی استفاده می شود که در فضاهای بسته و بلند که نمی توان با مدل های معمولی کار کرد، به کار می آید.

پلیکان: تیغه عمود بر دسته طراحی شده است. در مواقعی که باید چیزی را که در ارتفاع بالاتر از سر یا پایین تر از پا قرار گرفته را برید این نوع مدل به کمک ما می آید.

رو میزی: روی میزهای کارگاهی قرار می گیرد و مناسب افراد و کارگاه‌هایی می باشد که از این وسیله به طور مداوم استفاده می کنند.

جغجغه‌ای: از سیستم چرخ جغجغه استفاده کرده این سیستم کمک می کند نیروی مورد نیاز جهت برش کمتر شده و راحت‌تر و با خستگی کمتر بتوان کار مورد نظر را به انجام رساند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *