موتوربرق بنزینی و گازسوز به صرفهتر است یا گازوئیلی؟
همان طور که می دانید یکی از ابزارهایی که برای تولید برق بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، موتور برق ها هستند. این وسیله کاربردی در توانهای کوچک بهصورت قابلحمل طراحی و تولید شده اند. از دو بخش موتور و ژنراتور تشکیل شده که کار موتور تولید نیروی مکانیکی چرخشی از سوخت های فسیلی جهت به حرکت در آوردن مولدبرق است و کار ژنراتور نیز تبدیل این انرژی چرخشی تولید شده توسط موتور به انرژی برق می باشد. میزان توان ساعت کار مداوم این دستگاه ها ۴ تا ۷ ساعت کار مداوم می باشد که به طور معمول هر چه توان آنها بالا رود صدای بیشتری دارند. حالا که با وظیفه موتور برقها آشنا شدید، شاید سوال بسیاری از شما این باشد که” چه موتور برقی مناسب کار و نیاز ماست؟”
- برای بیمارستان ها، بانک ها، دیتا سنترها، سرورها، کارگاهی، مصارف اضطراری: خرید مدلهای اتوماتیک لازم است چرا که داشتن قابلیت اتوماتیک ضروری به نظر می رسد.
- برای کارخانه و کارگاه، جهت امداد و نجات و موارد اضطراری یا در شرایطی دائم کار: دیزل ژنراتور یا ژنراتورهای گازسوز مناسب هستند. در ضمن باید توجه داشت که هزینه سوخت گازوئیلی و تامین و نگهداری آن بسیار بیشتر ازنوع گازسوز می باشد.
- برای مصارف خانگی، ویلا، ساختمان جهت تامین نیاز پمپ آب و کفکش، تلویزیون، روشنایی و خنک کننده ها: در حدود ۱۵ تا ۲۵ آمپر نیاز است که این میزان را هم می توان با موتوربرق های استارتی تامین کرد که به وسیله خود فرد روشن می شود و هم می توان نوع اتوماتیک را انتخاب کرد که به صورت اتومات روشنم و خاموش می شود. هر دو مورد می تواند نیاز شما را بر طرف نماید. تصمیم و انتخاب با شماست.
انواع ژنراتور برق( از لحاظ سوخت)
این ابزار از منظر سوخت به سه دسته قابل تقسیم است که در ایران رفتار مصرف کننده به صورت زیر است:
- بنزینی: پر فروش ترین
- گازی: کم مصرف ترین و بی دردسرترین
- گازوئیلی: بالاترین طول عمر
انواع ژنراتور برق( از لحاظ نحوه روشن شدن)
- مدل های کوچک: بصورت هندلی است و به وسیله بند کویل میتوان موتور ها را روشن نمود.
- مدل های بیشتر از ۳ کیلووات: علاوه بر بر هندل، دارای باطری نیز می باشند تا کاربر بتواند با سوییچ، موتور را روشن نماید.
- مدل های نسل جدید: علاوه بر باطری یک تابلو کنترل فرمان هم دارند که موتور به صورت اتوماتیک روشن و خاموش می گردد. در این حالت بر روی موتور ساسات و شیر سوخت برقی استفاده شده نه دستی. یعنی در زمانی که تابلو فرمان میدهد شیرسوخت و هوا بصورت برقی فعال میشوند.
مقایسه قیمت و کارکرد موتوربرقها
- گران ترین: به ترتیب گازسوز، گازوئیلی، بنزینی مبالغ بالاتری هستند که فراوانی نوع بنزینی بیشتر است.
- کممصرف ترین: به ترتیب گازسوز، گازوئیلی، بنزینی به ترتیب کم مصرف ترین ها می باشند که در واقع موتوربرق بنزینی در رتبه آخر مصرف سوخت قرار می گیرند.