جوشکاری آرگون چیست؟
جوشکاری آرگون چیست و از آن در چه مواقعی استفاده می شود شاید سوال بسیاری از افراد باشد. در پاسخ باید گفت” از رایج ترین روشهای جوشکاری در صنایع نظامی، دریایی، هوایی و نیروگاههای برق و پتروشیمی و … برای جوش آلومینیوم و مس می باشد. در این نوع جوش کاری از گاز آرگون استفاده می شود و به همین دلیل به این نام معروف است. در صنایع برای جوش دادن قوس تنگستن بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.”
لازم به ذکر است که انواع مختلف جوش کاری وجود دارد که هر کدام برای نوع خاصی از اتصال مورد استفاده قرار می گیرد. همه انواع جوش را نمی توان برای قطعات فلزی و غیر فلزی استفاده کرد. این جوش برای اتصال لوله های تحت فشار، جوش صفحات نازک و بسیار ظریف و نرم مانند آلومینیوم گزنیه مناسبی است به همین دلیل به جوش آلومینیوم نیز معروف است. نام دیگر این عملیات، جوش تیگ(Tig) جوش تنگس،جوش استیل می باشد.
“نام اختصاری این نوع جوشکاری GTAW می باشد که از عبارت Gas Tungsten Arc Welding گرفته شده است.”
لازم است بدانید که این کار نیاز به تخصص دارد و هر کسی نمیتواند این کار را انجام دهد چرا که باید آموزش های لازم را دیده و تجهیزات لازم برای این کار را داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی اطلاعات لازم در خصوص معایب و مزایای استفاده از دستگاه جوشکاری آرگون و همچنین طریقه محافظت از خود در برابر عوارض ناشی از آن را شرح دهیم.
تجهیزات جوشکاری آرگون
این شیوه جوش کاری به نسبت سایر روش ها، نیاز به تجهیزات زیادی خواهد داشت. چرا که در حین انجام عملیات، حرارت بالایی ایجاد شده و نیاز به تجهیزات خنک کننده بادی و آبی خواهد بود. این تجهیزات عبارتند از:
- رگولاتور
- منبع تغذیه
- کابل اتصال
- الکترود تنگستن
- سیم جوش یا فیلر
- سیلندر گاز محافظ
- تورچ جوشکاری آرگون
- شیلنگ و بستهای گاز
مزایای جوشکاری آرگون
- جوشکاری تمیز و با سرعت پایین
- پرکاربرد در صنعت خودرو سازی
- قابلیت جوش کاری طولانی مدت
- جوشکاری رسوبی با کیفیت بالاتر
- پاشش حداقل مواد مذاب به مقطع
- امکان جوشکاری فلزات با دقت بسیار بالا
- کیفیت بسیار بالا در اتصال قطعات نرم و ظریف
- نیاز به پاکسازی بسیار کم( عدم وجود جرقه و دود)
- مناسب انجام اتصالات ظریف در کارهای زینتی و ظریف
- قابلیت جوش دادن ورق های فلزی در همه وضعیت ها (اتصال صفحات صاف و به خصوص قوس ها)
معایب جوشکاری آرگون
- عوارض ناشی از گرمای جوش
- گرمازدگی در اثر کار بی وقفه و طولانی
- خستگی، تهوع و درد شکم ناشی از گرمازدگی
- ایجاد ضایعات چشمی به علت الکترود داغ و گرمای زیاد
- ایجاد گازهای مضر و سمی و آسیب به سیستم تنفسی
- وجود اشعه مادون قرمز و ایجاد پیری زودرس و عوارض پوستی
جلوگیری از عوارض ناشی از جوشکاری آرگون
اگر چه استفاده از دستگاه جوش آرگون ممکن است عوارض زیادی داشته باشد اما با استفاده از چند وسیله می توانید از خود محافظت کنید. این تجهیزات شامل لباس جوشکاری آرگون، کفش، عینک می باشد. در واقع استفاده لباس مخصوص این کار و تجهیزاتی چون عینک و کفش به طور قابل توجهی از شما در برابر عوارض گفته شده در بالا، محافظت خواهند کرد. در ضمن استفاده از ماسک جوش کاری نیز فراموش نشود.
نتیجه گیری:
انجام جوشکاری آرگون هم نیازمند کسب اطلاعات و دانش لازم در این زمینه است و هم نیازمند مهارت و تجربه کافی می باشد در این مقاله با مزایا و معایب و تجهیزات لازم برای انجام کار آشنا شدید. امید است که با مطالعه این نوشته، با شناخت کامل و دیدی باز قدم در راه آموزش این متد جوشکاری بردارید.
برای خرید انواع دستگاه جوش و یا دریافت مشاوره در زمینه خرید دستگاه جوش اینورتر می توانید با مشاوران دکتر ابزار در ارتباط باشید. مشاوران مجرب این مجموعه، با توجه به نوع کار و میزان بودجه ای که برای خرید در نظر گرفته اید، بهترین مدل موجود در بازار را به شما معرفی خواهند کرد.
معرفی برخی از دستگاه های جوش آرگون
بیشتر بدانید:
اطلاعات مفیدی بود موفق باشید