چگونه از دستگاه جوش استفاده کنیم؟
برای اتصال فلزات نیازمند استفاده از دستگاه جوش می باشد. این دستگاه هم مصارف صنعتی دارد و هم مصرف خانگی. لذا ممکن است افرادی باشند که نحوه استفاده از این دستگاه را ندارند. لذا در این مقاله قصد داریم به آموزش های ابتدایی کار با این دستگاه ها بپردازیم. اما قبل از چیز رعایت نکات ایمنی و استفاده از لباس مناسب، ماسک مخصوص جوشکاری و دستکش فراموش نشود.
مطمئنا جوشکاری کردن برای اولین بار، عاری از خطا نیست و ممکن است خطاهای زیادی اتفاق بیفتد اما نگران نباشید بعد از آزمون و خطا کردن متعدد میتوانید در نهایت به صورت حرفه ای جوشکاری کنید. برای اینکه فلز اصلی که قصد جوشکاری آن را دارید، آسیبی نبیند، بهتر است ابتدا یک فلز دیگر را امتحان کنید و بر روی آن تمرینات مورد نظر را انجام دهید. بعد از آنکه تسلط کافی و در واقع مهارت لازم برای کار با دستگاه را پیدا کردید، به سراغ فلز اصلی بروید.
آموزش کار با اینورتر جوشکاری
بعد از اینکه تجهیزات ایمنی لازم برای جوشکاری را محیا کردید( لباس مخصوص جوشکاری، ماسک، دستکش ایمنی)، نوبت می رسد به وسایل مورد نیاز برای جوشکاری، این ابزارهای جوشکاری شامل:
- کابل جوش
- انبر اتصال
- الکترود
- فرچه سیمی
بعد از تهیه لوازم و ابزارهای لازم مراحل زیر را انجام دهید:
- کابل برق دستگاه را به پریز وصل کنید.
- فیش انبر جوش را به قطب مثبت و فیش انبر اتصال را به قطب منفی وصل نمایید.
- در این مرحله نوبت می رسد به روشن کردن دستکاه جوش با زدن کلید پاور که ممکن است در جلو یا پست دستگاه تعبیه شده باشد.
- حالا باید سایز الکترود را مشخص نمایید این کار را باید با توجه به ضخامت سطح مورد نظر که ممکن است ورق تیرآهن و … باشد، الکترود مناسب را انتخاب نمود
- در مرحله بعد می بایست جریان متناسب با سایز الکترود را تنظیم کرد. برای این کار کافی است قطر اکترود را در عدد ۳۵ ضرب کرده تا جریان مناسب برای کار جوشکاری به دست آید.
- لازم به ذکر است که میزان جریان مناسب به عامل دیگری به نام دما بسته است از این رو می توان از جدول زیر استفاده نمود. چرا که در صورتی که جریان را کمتر از حد مورد نیاز انتخاب نمود، اکترود به سطح کار خواهد چسبید و در صورتی که جریان را بیشتر از حد انتخاب کرد، الکترود بیش از حد داغ و ذوب می گردد.الکترودها نازک و ضخیم در قطرهای مختلف در بازار موجود می باشد که از آنهایی که ضخامت بالا دارند جهت جوش صفحات ضخیم و کارهای صنعتی استفاده می شود و از آنهایی که نازک اند جهت جوش ورق های نازک و مصارف خانگی.لازم به ذکر است که الکترودها با توجه با آلیاژ مورد نظر انتخاب می شوند.
- بعد از انتخاب الکترود، می بایست آن را به انبر جوشکاری متصل نمود و حالا می توانید با یک دست انبر جوش و با دست دیگر انبر اتصال را گرفته کار جوشکاری قطعه مورد نظر را شروع کنید. جوشکاری بر روی قطعه مورد نظر نماییم.
- در موقع جوشکاری، الکترود را بیش از اندازه به قطعه کار نباید نزدیک کرد چرا که الکترود به قطعه کار خواهد چسبید.
- و حالا نوبت می رسد به استفاده از فرچه سیمی یا دستکاه فرز تا سطح قطعه کار را با استفاده از آنها تمیز نموده و صیقل دهید.
بیشتر بدانید: