تراز لیزری چگونه کار می کند؟

تراز لیزری چگونه کار می کند؟

آشنایی با ابزار

ابزارهای متعددی وجود دارند که به عنوان تجهیزات کلاسیک در جعبه ابزار به شمار می روند: آچار، چکش و انبردست جزو این ابزارآلات هستند. اما تجهیزاتی هم پیدا می شوند که گرچه به طور گسترده مورد توجه نیستند، اما حضور آنها می تواند کمک قابل توجهی به تسهیل کار با ابزارهای دیگر شود. یکی از این نوع تجهیزات، تراز لیزری است. در این مطلب به بررسی این ابزار، ویژگی ها، انواع و نحوه عملکرد آن می پردازیم تا با این وسیله کاربردی بیشتر آشنا شوید.

تراز لیزری چیست؟

اگر بخواهید برای مثال تعدادی قاب عکس را به دیوار آویزان کنید اما از همتراز بودن میخ ها مطمئن نباشید، یکی از ابزارهای اندازه گیری که می تواند به شما کمک فراوانی کند، تراز است. با این وجود در چنین حالتی یک فرد ثانویه باید دستگاه را برایتان تنظیم کند و آن را در محل نگه دارد و این نه تنها یاریگر شما نخواهد بود، بلکه بار اضافی روی دوشتان می گذارد. اینجاست که ترازهای لیزری به کار می آیند: ابزارهایی که کار با آنها ساده است و به سرعت می توانند میزان زاویه میان دو سطح را به شما نشان دهند. به لطف قابلیت قفل کردن پرتو، می توانید دستگاه را روی پایه یا یک سطح ثابت بگذارید و بر اساس اشعه ای که تولید می کند، به طور شفاف مسیر همتراز میان میخ های قاب عکس هایتان را مشاهده نمایید.
استفاده از این محصول آسان است، اما درک اینکه چه انواعی از آن در بازار وجود دارند و اینکه چگونه کار می کند، اهمیت فراوانی دارد. در ادامه به این دو موضوع می پردازیم.

نحوه عملکرد تراز لیزری

معرفی انواع تراز لیزری

این ترازها به طور کلی بسته به کاربردی که شما از آنها می خواهید، دارای سه سطح پیچیدگی هستند که مبنای دسته بندی آنها هم قرار گرفته است. بر این اساس سه نوع دستگاه در بازار موجود می باشد که عبارتند از:

  1. نقطه ای: ساده ترین مدل است که برای کارهای ساده و روزمره کاربرد دارد. این مدل یک نقطه در محلی که آن را به سمتش بگیرید می اندازد و برای ساخت و ساز گسترده ساختمانی پیشنهاد نمی شود.
  2. خطی: همترازی افقی و عمودی به صورت همزمان و قابلیت نصب روی سه پایه از مهمترین ویژگی های این مدل هستند. هزینه آنها نسبت به مدل نقطه ای بیشتر است اما این هزینه بیشتر با دوام بالاتر جبران شده است.
  3. چرخشی: مدل چرخشی هم قابلیت نصب روی سه پایه را داشته و می توان به کمک آن همترازی را در سه بعد به صورت همزمان انجام داد. اغلب برای محیط های بزرگ و پروژه های پیچیده به کار می آید و گران قیمت ترین مدل تراز لیزری به شمار می رود.

نحوه عملکرد تراز لیزری

عملکرد تراز لیزری به دیودهای نوری خاصی وابسته است که اغلب آنها را با نام LED می شناسیم. بعید است پیش از این با کاربرد آنها در ساعت های دیجیتال، صفحه نمایش تلویزیون های مدرن یا ریموت کنترلرهای راه دور آشنا نشده باشید. در این قطعه الکترون ها بر اثر جریان برق ناشی از یک باتری تحریک شده و یک پرتو نوری ایجاد می کند. دیود نورهای به وجود آمده را جمع آوری کرده و در یک جهت معین هدایت می کند و به این ترتیب پرتو لیزر را شکل می دهد. هرچه دیود بزرگتر باشد، پرتوی تولیدی هم بزرگتر خواهد بود و عرض بیشتری خواهد داشت. بسته به اینکه چه کاربردی مد نظر شماست، با ضخامت اشعه متفاوتی روبرو می شوید، اما در ترازها اغلب حد و حدود معینی وجود دارد و پرتو نباید از میزان خاصی ضخیم تر شود.
اغلب لیزرها از گذشته پرتوی نور قرمز تولید می کردند که به خاطر طیف نور تولیدی در LEDها این رنگ را داشت. با این وجود در مدل های جدیدتر ترازها اشعه تولیدی به رنگ سبز است که خوانایی راحت تری دارد. جالب است بدانید که تولید رنگ سبز به انرژی بیشتری نیاز دارد، پس اغلب عمر باتری ترازهایی که این نوع پرتو را تولید می کنند نسبت به همتایان قرمز خود کمتر است. به همین دلیل از نظر نوع باتری، اغلب پیشنهاد می شود از باتری های قابل شارژ یا قلیایی استفاده شود که بتوانید بدون نگرانی از تمام شدن عمر منبع تغذیه از دستگاه بهره برداری نمایید. این محصول بسته به مدل می تواند مجهز به تنظیمات گوناگونی باشد که جدا از نشان دادن تراز می تواند به شما در تعیین زاویه قائمه، تشخیص صافی سطوح و… نیز کمک کند.

نتیجه گیری:

در این مطلب ابتدا به معرفی کلیت ترازهای لیزری پرداختیم و در ادامه به سراغ نحوه عملکرد و دسته بندی های اصلی آن رفتیم. اشراف پیدا کردن بر ویژگی های این ابزار می تواند به شما کمک کند که بخش قابل توجهی از کارهای تعمیراتی خانه و محل کار خود را با راحتی و سهولت به مراتب بیشتری انجام دهید و با مشکلات کمتری در این مسیر روبرو شوید. امیدواریم که این اطلاعات بتوانند آسایش خاطر بیشتر شما را در هنگام انجام کارهایی از این دست تضمین نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *