چراغ قوه چگونه کار می کند؟

چراغ قوه چگونه کار می کند؟

آشنایی با ابزار عمومی

روش کار چراغ قوه ها

چراغ قوه را می توان یک منبع نور سیار دانست که در مکان‌هایی که منبع نوری وجود ندارد، به راحتی می توان از آن استفاده نمود. این ابزار کاربردی به گونه ای طراحی شده است که می توان از آن به عنوان یک منبع نور بی خطر در مقایسه با فانوس و مشعل و شمع و … یاد کرد. اما در این مقاله به چگونگی کار این وسیله پرکاربرد، پرداخته شده است و به همین دلیل برای درک کامل نحوه کار آن، ابتدا می بایست قسمتهایی تشکیل دهنده آن را بررسی نماییم. با ما همراه باشید.

روش کار چراغ قوه ها

  1. لوله فلزی یا پلاستیکی (Case): ساختار اصلی این ابزار به شمار میرود،که در آن تمام قسمت ها،از جمله لامپ و باتری ها قرار دارد.
  2. ورق اتصال فلزی(Contacts): یک نوار فلزی بسیار نازک در داخل آن است که معمولاً از مس یا برنج ساخته شده است. وظیفه این قسمت ،ایجاد اتصال برق بین باتری ، لامپ و دکمه  است.
  3. دکمه سوئیچ(Switch): نیروی حیات این دستگاه است. سوئیچ به چراغ قوه می گوید چه زمانی فعال و غیرفعال شود. وقتی روشن است، تمام قسمت های آن می دانند که جریان الکتریسیته جریان دارد و به شما نور می دهند.
  4. بازتابنده(Reflector): در دو طرف لامپ قرار دارد. بازتابنده ها قطعات پلاستیکی هستند که در یک پوشش آلومینیومی پوشانده شده اند و مانند آینه عمل می کنند. وقتی دستگاه روشن می شود،نور از آلومینیوم منعکس می شود و یک جریان ثابت نور ایجاد می کند.
  5. لامپ (Lamp): منبع نوری است که هنگام عبور جریان برق از لامپ، نور مرئی تولید می کند. این لامپ می تواند یک لامپ LED یا رشته ای باشد. لامپ های رشته ای می توانند بسوزند و باید جایگزین شوند. لامپ های LED لامپ های “نشکن” و مادام العمر در نظر گرفته می شوند.
  6. لنز(Lens) :یک قطعه پلاستیکی و شفاف در انتهای آن می باشد. هدف آن صرفاً محافظت از لامپ در اثر ضربه،آب، گرد و غبار است.
  7. باتری ها(Batteries): منبع تغذیه دستگاه است. اندازه یا مقدار باتری ها به نوع چراغ قوه بستگی دارد.

همه این قطعات با هم کار می کنند تا یک مدار بسته ایجاد کنند. بدون وجود یکی از قطعات در حالت کار، مدار باز می ماند و برق جریان نخواهد یافت. هنگامی که سوئیچ به موقعیت ON رانده می شود، ورق اتصال متصل می شود و جریان برق تولید شده توسط باتری را آغاز می کند. هنگامی که سوئیچ به وضعیت OFF متصل شد، ورق اتصال، جدا شده و جریان برق قطع می شود.

معرفی انواع چراغ قوه

همه چراغ قوهها از سازوکارهای یکسانی تشکیل شده اند، با این حال، آنها در اندازه ها و اشکال مختلفی تولید می شوند. برخی از چراغها مخصوص کار هستند، در حالی که بعضی از آنها را می توان هر روز یا برای برخی از سرگرمی ها استفاده کرد.

  •  استفاده روزمره: در صورت قطعی برق یا استفاده روزمره استفاده می شوند. آنها معمولاً در جعبه کمکهای اولیه شما یا در  اتومبیل شما هستند.
  • مخصوص موبایل: بسیاری از تلفن های همراه مجهز به این ابزار کاربردی هستند که از قبل در داخل دستگاه نصب شده اند. از آنجایی که بسیاری از افراد تلفن های همراه خود را همیشه با خود دارند، می توانند مفید باشند.
  • ضد آب: بسیاری از  چراغ قوهها در برابر آب مقاوم هستند و معمولاً گران ترند.
  • چراغهای جلو: ما در مورد چراغهای ماشین شما صحبت نمی کنیم. منظور ما چراغهایی است که می توانید دور سر خود قرار دهید تا بتوانید در غارها گشت و گذار کنید یا در معدن کار کنید.
  • مدل تاکتیکی: در کنار سلاح گرم مورد استفاده قرار می گیرند تا مطمئن شوند هدف مناسب نشانه گیری شده است. بسیاری از افسران اجرای قانون یا سربازان به این نوع چراغ ها مجهز هستند.
  • مدل قلمی: یک مدل کوچک به شکل قلم است که توسط متخصصان پزشکی استفاده می شود. شکل آن به پزشکان امکان می دهد تا هر زمان که نیاز به بررسی چشم،بینی،گوش ها یا گلو دارند، به راحتی از آن استفاده کنند.
  • قابل شارژ:  برخی از آنها باتری های داخلی قابل شارژ دارند که می توان از طریق درگاه USB آنها را شارژ نمود.
  • هدلامپ یا چراغ پیشانی: همانطور که از نام آن مشخص است،لامپی است سبک که با چند بند محکم مانند کلاه روی سر قرار می‌گیرد. می تواند هرجایی سرتان در راستای آن می‌چرخد، روشن نماید.
خرید چراغ قوه
مشاهده و مقایسه انواع چراغ قوه در فروشگاه دکتر ابزار

فاکتورهای مهم در خرید چراغ‌ قوه

  1. میزان خروجی نور
  2. اندازه و وزن آن
  3. نوع باتری و مدت زمان نگهداری شارژ

راهنمای خرید هدلامپ

برای اینکه بتوانید بهترین نوع این ابزار را خریداری نمایید، می بایست به برخی از موارد که در این بخش آمده توجه نمایید:

  • میزان روشنایی: میزان روشنایی در هد لامپ ها با واحد لومن مشخص می گردد. لومن در واقع واحد روشنایی است. به طور معمول، چراغ قوه ها سه حالته هستند و میزان روشنایی آنها کم، متوسط و زیاد طراحی می شوند. دلیل آن نیز به نوع فعالیتی بستگی دارد که شخص می خواهد انجام دهد.روشنایی آنها به طور معمول در حدود ۲۰ تا ۱۵۰۰ لومن است. به عنوان مثال برای فعالیت‌های معمولی ۱۰۰- ۱۵۰ لومن کافی است.
  • ضد آب بودن: بهتر است مدلی که انتخاب کنید، ضد آب و مناسب محیط آبی نیز باشد.
  • برد نور: می‌خواهید نور به صورت نقطه‌ای و متمرکز باشد یا به صورت پراکنده. در هنگام خرید به این مورد نیز توجه کنید. و بهتر است مدلی را انتخاب کنید که هر دو حالت را داشته باشد.
  • نوع باتری: باتری آنها یا قابل تعویض است یا قابل شارژ که در هنگام خرید می توانید به این مورد نیز توجه نمایید. در این مورد به نوع فعالیتی که قرار است با ان انجام دهید نیز دقت کنید. به عنوان مثال در صورتی که سفری کوتاه مدت در پیش دارید، مدلی را انتخاب کنید که دارای باتری قابل شارژ باشد اما اگر قصد سفری طولانی را دارید بهتر است باتری از نوع قابل تعویض باشد.

چراغ ‌قوه‌ لیزری چیست؟

مدل های لیزری با مدل های معمولی تفاوتی چندانی ندارند و تنها تفاوت آنها این است که برد زیادی دارند و طوری طراحی شده اند که تا چندکیلومتر جلوتر را نشان می دهند. لازم به ذکر است که این مدل ها معمولا، باتریشان از نوع  قابل شارژ می باشد.

خرید تجهیزات ایمنی
مشاهده و مقایسه انواع تجهیزات ایمنی در فروشگاه دکتر ابزار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *