۶ کاربرد معمول انبر قفلی

۶ کاربرد معمول انبر قفلی

آشنایی با ابزار

آشنایی با کاربردهای انبر قفلی

اولین انبر قفلی که امروزه آنها را می شناسیم در سال ۱۹۲۴ توسط آهنگری به نام ویلیام پترسن اختراع شد. وی آنها را Vise-Grips نامگذاری کرد. از زمان معرفی، تعداد زیادی از تغییرات در طراحی آنها صورت گرفت که به عنوان برخی از مفیدترین و همه کاره ترین ابزار دستی موجود انجام شده است. در این مقاله برخی کاربردهای روزمره این وسیله را بررسی خواهیم کرد. ابزاری که منجر به تبدیل شدن آنها به یک عنصر ضروری در لوازم خانگی و لوازم حرفه ای شده است.

آشنایی با کاربردهای انبر قفلی

نحوه کار با انبر قفلی

اگر قبلاً از انبر قفلی استفاده نکرده اید، همه آنها بر اساس همان اصل اساسی عمل می کنند یعنی برای تنظیم فاصله آرواره ها از پیچ پشت ابزار استفاده می شود. وقتی تنظیم بهینه انجام شد، فک ها با یک کلیک قابل شنیدن بسته و در جای خود قفل می شوند. انبر در جای خود قفل می شود.برای آزاد کردن فک ها،یک اهرم جداگانه در دسته تعبیه شده است که با فشار دادن آنها فوراً آنها را از کار می اندازد.

خرید انبر قفلی
مقایسه و خرید انواع انبر قفلی در فروشگاه دکتر ابزار

کاربرد انواع انبر قفلی

بستن

برخی از انبرقفلی ها منحصراً برای اهداف بستن طراحی شده اند، اما معمولا همه انواع آن برای این کار مناسب هستند. این انبرها معمولا در بین جوشکارها معمول هستند. همچنین در کارگاه های نجاری نیز مفید است، اما توجه داشته باشید که اگر مستقیماً روی چوب زده شود،می تواند به راحتی به آن صدمه بزند.

نگه داشتن

هنگام کار با گرما یا مانور اجزای کوچک برای قرار دادن چسب یا لحیم کاری و هر مواد و متریالی که نمی توان به طور مستقیم آنها را نگه داری کرد، از این وسیله استفاده می شود. که از رایج ترین ابزارها برای کاربردهای با دقت بالا است و آرواره های مخروطی آنها کاربر را قادر می سازد تا به فضای کار و مناطق تنگ، دسترسی پیدا کند.

کشیدن میخ ها، منگنه ها و سایر اتصال دهنده ها

از آنجا که آنها به صورت محکم روی اشیا می چسبند، می توان کمک شایانی به کاربران نماید. آنها مخصوصاً برای خرج کردن اتصال دهنده های شکسته در جایی که هیچ سری وجود ندارد،بسیار مفید هستند.

خرید انبر
مقایسه و خرید انواع انبر در فروشگاه دکتر ابزار

خارج کردن پیچ و مهره های خورده شده

یک مهره یا پیچ به اندازه ای خورده شده باشد و دیگر امکان قرار دادن کلید یا سوکت در آن وجود نداشته باشد، می توان از این انبر برای گرفتن قسمت آسیب دیده و چرخاندن قطعه در آن استفاده کرد، تا بتوان اتصال را از بین برد. اگر کلیدی در دسترس ندارید، از انبر قفلی نیز می توان برای چرخاندن پیچ و مهره های آسیب دیده استفاده کرد. البته این کار می تواند باعث افزایش سایش اتصال دهنده ه شود، بنابراین معمولاً توصیه نمی شود مگر به عنوان آخرین چاره.

برش سیم و شکل دادن به آن

گرچه برای این کار طراحی نشده اند، اما با برخی از انبر قفلیها می توان یک کار برش سیم را نیز انجام داد.  آنها طوری طراحی شده اند که حتی میتوان سیم ها را خم کرد و به آنها شکل داد.

تخریب سبک و وظایف شکل دهی

اگر شما نیاز به خم یا شکستن موادی مانند پلاستیک و فلزات نازک دارید، این ابزار می تواند مفید باشد. فک های قفل کننده محکم شما را قادر می سازد تا انرژی بیشتری را برای چرخاندن، اهرم زدن اختصاص دهید. با دماغه بلند و کوچکی که دارند، برای گرفتن مواد در فضاهای ناجور ایده آل هستند، در حالی که مدل های بزرگتر باعث می شود نیروی بیشتری برای کارهای سنگین تر اعمال شود.

نتیجه گیری:

تردیدی نیست که انبرقفلی جز همه کاره ترین ابزارآلات دستی موجود، به شمار می رود که این مقاله فقط تعداد اندکی از کاربردهای معمول روزمره آنها را مطرح کردیم. قععا کاربردهای دیگری نیز دارد که در این مقاله آورده نشده است.

1 پاسخ در “۶ کاربرد معمول انبر قفلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *