تفاوت ماشین گندگی و کف رنده چیست؟
این دو ابزار از جمله لوازم اصلی در صنعت چوب به شمار می رود که بسیاری از افراد تازه کاری، تفاوت دستگاه کف رنده و ماشین گندگی را نمی دانند. چرا که از هر دو دستگاه به جهت رندیدن چوب استفاده می شود. اما نحوه عملکرد و کاربردهای متفاوتی دارند. در این نوشته، قصد داریم تا به صورت کوتاه و شفاف تفاوت بین این دو دستگاه را برایتان شرح دهیم و دلیل و الزام استفاده آن در کارگاه های نجاری را بیان نماییم.
مقایسه عملکرد گندگی و کف رنده
اگر چه این دو دستگاه برای رندیدن چوب مورد استفاده قرار می گیرند، اما باید توجه داشته باشید که هر کدام جایگاه مشخصی در کارگاه نجاری دارند و نباید آنها را به جهت شباهتی که در وظایف دارند، یکسان فرض کنیم. در واقع باید گفت، وجود هر دو آنها در کارگاه های نجاری ضروری است و قابل جاگزینی با هم نیستند، چرا که وظایف مختلفی برای آنها تعریف شده است. مقایسه این دستگاه در این مقاله به جهت آشنایی بیشتر با این دو ابزار نجاری است.
- کیفیت کار گندگی به نسبت رنده نجاری بسیار بالاتر می باشد.
- سرعت رنده کردن چوب در رنده پایین تر از دستگاه گندگی است.
- در کف رنده توپی در پایین و در گندگی، توپی در بالا قرار می گیرد.
- میزان تراشیدن چوب در رنده کمتر و در گندگی به مراتب بیشتر خواهد بود.
- کار کردن با رنده خطرات احتمالی بیشتری به نسبت گندگی دارد و در موقع استفاده از آن باید تجربه کافی داشته باشید.
- کار کردن با رنده خطرات احتمالی بیشتری به نسبت گندگی دارد و در موقع استفاده از آن باید تجربه کافی داشته باشید.
- در رنده، نجار می بایست چوب را به سمت توپی هدایت کند اما در دستگاه گندگی این عمل به طور اتوماتیک انجام می پذیرد.
- اولیت استفاده با کف رنده می باشد و ابتدا باید کار با این دستگاه را شروع نموده و در ادامه کار، می توان از گندگی استفاده نمود.
- گندگی و رنده در کنار هم کامل کننده یکدیگر می باشند و در واقع می توان گفت، بدون داشتن رنده، کار کردن با گندگی معنی ندارد.
- کار کردن با گندگی بسیار راحت تر از رنده می باشد چرا که نیاز به مهارت و تجربه خاصی ندارد اما برای کار با رنده نیاز به مهارت احساس می شود.
- برای داشتن چوبی با ضخامت دلخواه در سریعترین زمان و با دقت بالا نیاز به گندگی دارید که ضخامت آن تا دهم میلی متر نیز قابل تنظیم می باشد.
برای مطالعه بیشتر: