راهنمای استفاده از پیچ گوشتی شارژی
در اثرگذاری فراوان پیچ گوشتی ها در زندگی کنونی انسان، نمی توان شک کرد. این ابزار، با رواج پیدا کردن اتصالات پیچی، امروزه به یکی از مهمترین و حیاتی ترین ادوات مورد نیاز در خانه ها بدل شده است. اما نمی توان کتمان نمود که در بسیاری موارد نمی توان به اتکای نیروی بدنی اتصالات را باز کرد. اتصالات زنگ زده یا نمونه هایی که به شدت سفت شده باشند، فرآیند باز شدن بسیار دشواری دارند. برای راحتی بیشتر و صرف انرژی کمتر در هنگام استفاده از اتصالات پیچی، ایده استفاده از الکتریسیته برای تأمین نیروی گشتاوری ارائه شده است. نتیجه این ایده پردازی نمونه های برقی و بعدها شارژی پیچگوشتی هاست که امروزه جزو پرکاربردترین ابزارهای عملیاتی برای انواع فعالیت ها در ساختمان ها به شمار می رود.
در این مطلب به بررسی آخرین نمونه یعنی مدل های قابل شارژ می پردازیم و مهمترین نکات استفاده از آنها را برایتان مطرح می کنیم تا بتوانید بهره برداری بهینه تر، راحت تر و کارآمدتری داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با تفاوت این دستگاه شارژی با دریل شارژی، می توانید مقاله ” تفاوت بین دریل شارژی و پیچگوشتی شارژی ” را بخوانید.
چگونگی استفاده از پیچ گوشتی شارژی
- اولین گام قرار دادن سری مته مناسب بسته به نیاز شما (دو سو یا چهارسو) در داخل دستگاه است. سپس باید سه نظام را محکم کنید تا سری سر جای خود ثابت شود.
- اکثر مدل ها به دکمه چپ گرد یا راست گرد مجهز هستند. این دکمه را بررسی کنید. در صورتی که علامت A در برابر آن باشد چرخش در جهت عقربه های ساعت و در صورتی که علامت B را مشاهده کنید چرخش در خلاف جهت عقربه های ساعت را تجربه خواهید کرد. قرار دادن این دکمه در وسط دستگاه را قفل می کند.
- دکمه تغییر دور را بررسی کنید. عدد ۱ به معنای سرعت پایین و عدد ۲ به معنای سرعت بالاست. تغییر دور حتما باید در هنگام خاموش بودن انجام شود، پس همین الان آن را تنظیم کنید. برای استارت کار، قرار دادن تنظیمات روی سرعت پایین پیشنهاد می شود.
- مته را روی پیچ بگذارید و چک کنید که شیارهای محصول و سرپیچ مد نظرتان داخل هم چفت بشوند. ماشه را فشار دهید و کار خود را آغاز کنید.
- اگر پیچتان را می بندید، از فشار دادن بیش از حد ماشه پس از سفت شدن خودداری کنید. این کار تنها باعث آسیب رسیدن به پیچتان، دستگاهتان و محیطی که روی آن کار کرده اید می شود.
اجزای اصلی پیچ گوشتی های شارژی
این ابزار شارژی به سبکی و قدرت بالای خود مشهور است که باعث می شود بدون خسته شدن بتوانید از آن استفاده کنید. اما چه اجزایی در آن به کار رفته است که می تواند این حجم از توان عملیاتی را با وجود وزن پایین تأمین کند؟ مهمترین این اجزا عبارتند از:
- سری: سری یا مته این دستگاه که شباهت بسیار زیادی به ساختار سری دریل دارد، در مدل ها و اشکال مختلفی به بازار عرضه می شود.
- سه نظام: یک گیره سه وجهی مخصوص است که سری را در جای خود محکم نگه می دارد. رایج ترین مدل های آن ۱۰ تا ۱۳ میلیمتر هستند و اغلب می توان سه نظام اتوماتیک را با دست محکم نمود.
- ماشه: کلید کنترل سرعت ماشه نام دارد که می توان تا پنج حالت سرعت عملکرد مختلف را فراهم کند. در کنار آن دکمه تغییر دور را هم داریم که برای به کار بردن آن باید حتماً اول ابزار را خاموش کنید.
- کلاچ (تنظیم کننده نیروی گشتاور): مکانیسم کلاچ در دو نوع دستی و اتوماتیک به بازار عرضه می شود و برای تنظیم گشتاور به کار می رود. در گشتاور پایین می توانید با مواد نرم مانند دیوارهای گچی کار کنید یا میزان فرو رفتگی پیچ در دیوار را به طور دقیق تحت کنترل نگه دارید. در گشتاورهای بالا از ابزارتان می توانید برای چوب های سخت یا بزرگ کردن دهانه حفره ها استفاده کنید.
- باتری: در ظرفیت ها، انواع و اشکال مختلفی در بازار یافت می شوند، اما اغلب اوقات مدل های لیتیوم یون و نیکل کادمیوم هستند که به عنوان نمونه های برتر شناخته می شوند. مدل های لیتیوم یون گران تر هستند و به ازای هزینه بیشتر، عمر مفید بالاتر و انرژی بیشتری ارائه می کنند.
نتیجه گیری:
در این مطلب به بررسی جزای اصلی پیچگوشتی های شارژی پرداختیم و بحث کردیم که چرا و چگونه باید از آنها بهره برداری کنیم. در هنگام استفاده از این ابزار همواره به یاد داشته باشید که نکات ایمنی را رعایت کرده و همواره از البسه مخصوص (دستکش، لباس کار و…) بهره ببرید. کار با ابزارهای این چنینی به حواس جمع و اعتماد به نفس نیاز دارد، پس سعی کنید تا حد امکان در هنگام استفاده به دستگاه و وضعیت کاری آن توجه کنید. امیدواریم با عمل به این نکات، بتوانید بهترین بهره برداری را با بالاترین راندمان عملکرد تجربه نمایید.