تیغه جداکننده اره میزی چیست و چه کاربردی دارد؟
اره میزی یکی از کاربردی ترین تجهیزات برش چوب در کارگاه هاست که طرفداران بسیاری میان فعالان این حوزه دارد. سهولت کار، سرعت برش قابل توجه و دقت بالا مهمترین مزایای این دستگاه به شمار می روند که آن را به گزینه ای ایده آل برای مشاغلی بدل می کند که به طور مداوم با برش سر و کار دارند. با این وجود، باید دقت داشت که کار با این دستگاه دشواری ها و نکات ایمنی مخصوص به خود را دارد که برای استفاده بهینه و ایمن، باید به آنها مسلط شوید.
طراحان ارههای میزی برای تضمین ایمنی، ادوات جانبی متعددی برای آن توسعه داده اند. بسیاری از این تجهیزات نه تنها امنیت کاربر را بهبود می بخشند، بلکه در تسهیل برش و پرداخت قطعات هم موثر هستند. در این مطلب به بررسی یکی از آنها می پردازیم که به نام تیغه جداکننده اره میزی شناخته شده و یکی از ادوات بسیار شایع و تاثیرگذار به شمار می رود.
کاربرد تیغه جدا کننده اره میزی
به عنوان یک قطعه با محوریت عملکرد ایمنی، تیغه جداکننده در مدل ها و طرح های مختلفی طراحی می شود. محل نصب آن دقیقا در پشت تیغه اره میزی است و مستقیماً به همان محوری وصل می گردد که تیغه اصلی روی آن سوار شده است. به این ترتیب، با تغییر ارتفاع اره می توانید تیغه جداکننده را هم بالا و پایین ببرید. در مواقعی که برش طولی یا عرضی دارید یا می خواهید قطعات بزرگ را ببرید، احتمال گیر کردن و شکستن آنها وجود دارد که به کمک این ابزار و توانایی آن در جلوگیری از به هم چسبیدن دو سمت برش خورده، می توانید این احتمال را به حداقل برسانید.
وظیفه اصلی این جزء جلوگیری از لگد دستگاه و تسهیل برش است که به کمک جدا کردن دو سمت برش از یکدیگر انجام می شود. لگد در اره های رومیزی می تواند به مراتب خطرناک تر از اره های دستی یا برقی باشد، چون در این مدل قطعات می توانند با گیر کردن به دندانه های پشتی به سمت کاربر پرتاب شوند. احتمال کشیدن ناگهانی فرد به سمت تیغه نیز بسیار بالاست که می تواند آسیب های جدی به وجود آورد. گاهی اوقات نیز قطعات بریده شده کوچک در پشت اره باقی می مانند که ممکن است سد راه آن قرار گرفته و زمینه ساز خرابی شوند.
تفاوت تیغه جدا کننده اره میزی با ابزار تقسیم کننده
شاید بپرسید چرا باید از تیغه جداکننده به جای ابزار تقسیم کننده استفاده کنیم. ابزار تقسیم کننده مانند تیغه جداکننده، یک جزء فلزی تیز است که برای جلوگیری از لگدپرانی دستگاه روی آن نصب می شود و شباهت های فراوان میان این دو قطعه نیز امری آشکار است، اما مزیت های معینی وجود دارد که جداکننده را به گزینه به مراتب جذاب تری بدل می کند.
برخلاف ابزار تقسیم کننده که باید برای برش عرضی برداشته شود، تیغه جداکننده میتواند برای برش عرضی و هر نوع برش که در آن شیار اره به طور کامل ضخامت قطعه را میبرد، استفاده شود. ایمنی کار با جداکننده برای کاربر به مراتب بیشتر از تقسیم کننده است، چون امکان تماس با قسمتی از تیغه گردان دیگر وجود ندارد. همچنین، برخلاف تقسیم کننده، به علت فاصله اندک با تیغه با بهره وری بسیار بالایی روبرو هستیم.
برای اثبات کیفیت این ابزار همین کافی است که برخی از کمپانی های مطرح ایمنی جهان مانند UL آمریکا، صدور استاندارد برای اره های میزی تحت نظارت خود را منوط به داشتن جداکننده کرده اند.
نتیجه گیری:
در این مطلب به شما تیغه جداکننده را معرفی کردیم، ابزاری موثر در تضمین ایمنی کار با اره میزی که می تواند در جلوگیری از لگد زدن و پرتاب قطعات بریده شده به اطراف موثر باشد. با بررسی ویژگی های آن و مقایسه اش با ابزار تقسیم کننده نیز دریافتیم که چرا امروزه در سطح جهان استفاده از آن بدل به یک الزام در حوزه چوب و نجاری شده است. امیدواریم با ارائه اطلاعات در این زمینه و آشنا ساختن شما با امکانات موجود در این زمینه، بیش از پیش در رعایت نکات ایمنی و جلوگیری از آسیب دیدگی کمک کنیم.