تفاوت جوشکاری TIG و MIG
جوشکاری به روش تیگ و میگ، دو مورد از متدهای مهم در جوشکاری به حساب میآید. که هر کدام عملکرد مخصوص به خود را دارد. یک جوشکار حرفه ای میداند که از هر کدام از روش های گفته شده در چه موردی باید استفاده کند.
در واقع از روش تیگ در صنایع کوچک و بزرگ برای جوشکاری انواع فلزات سخت با ضخامت های مختلف و همچنین صفحات نازک و ظریف استفاده میشود. و در واقع یک روش متنوع و تخصصی در دنیای جوشکاری است که قادر است هر نوع فلز را با ضخامت های مختلف جوش دهد. انجام جوش های خاص و نقطه ای و همچنین برایانجام جوش های تمیز میتوان از این روش استفاده نمود. از گاز آرگون در فرایند جوش کاری استفاده میشود و به همین دلیل به جوشکاری آرگون نیز معروف است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
و اما جوش کاری به روش میگ بسیار ساده و آسان بوده و میتوان انواع فولاد، آلومینیوم و ورق های فلزی را با ضخامت های مختلف را جوش داد و نیاز به مهارت خیلی کمی دارد و امکان جوشکاری طولانی مدت با تعویض نمودن سیم جوش در این روش وجود دارد. برای کسب اطلاعات در این خصوص می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
اما در ادامه با ما همراه باشد تا اصلی ترین تفاوت جوش TIG و MIG را به طور اجمالی برایتان شرح دهیم:
تفاوت اصلی جوشکاری تیگ و میگ
- سرعت جوشکاری میگ بسیار سریع تر از تیگ میباشد.
- در تیگ استفاده از سیم جوش ضرورتی ندارد اما در میگ الزامی است.
- در تیگ،سیم جوش به صورت دستی تعبیه می شود اما در میگ سیم جوش به سرعت و دائما توسط دستگاه تامین میگردد.
- در جوش تیگ نیاز به جریان الکتریکی DC و AC می باشد اما جریان الکتریکی DC با قطب معکوس در جوش تیگ استفاده میشود.
- سیم جوش در جوش کاری میگ به جای الکترود استفاده میشود اما در روش تیگ، تنگستن به عنوان الکترود مصرف نشدنی مورد استفاده قرار میگیرد.
- برای جوش صفحات نرم و ظریف و انواع فلزات در ضخامت های مختلف میتوان از روش تیگ استفاده نمود اما جوش میگ تنها مناسب فولاد معمولی، استیل و آلومینیوم در ضخامتهای متفاوت است.