قسمت های مختلف پیچ گوشتی

قسمت های مختلف پیچ گوشتی

آشنایی با ابزار

پیچ گوشتی و اجزای مختلف آن

پیچگوشتی یکی از اساسی ترین ابزارهای دستی است که برای باز و بستن انواع پیچ استفاده می شود. انواع مختلف آن وجود دارد اما در اینجا می خواهیم قسمت های مختلف این ابزار کاربردی را مورد بررسی قرار دهیم. در واقع هر یک از چهار مؤلفه اصلی این وسیله، هدف خاص خود را دارد. این ابزار دارای انواع مختلف می باشد که متناسب با نوع و محل قرار گیری پیچها مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله شما را با قسمت های مختلف آن و کاربرد هر قسمت آشنا خواهیم ساخت.

پیچ گوشتی و اجزای مختلف آندسته پیچ گوشتی Handle:  دسته بزرگترین قسمت یک پیچ گوشتی است و به صورتی طراحی شده است که به راحتی در دست قرار می گیرد. همان طور که گفته شد پیچ گوشتی ها انواع مختلفی دارند برخی دارای دسته باریک و برخی دیگر دسته های ضخیم تری دارند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. لازم به ذکر است که امروزه برای  سرعت بخشیدن به کار از پیچگوشتی برقی و شارژی استفاده می کنند که این ابزارها دارای یک بدنه ثابت با نوک و سری قابل تغییر دارند.

میله Shank: میله قسمتی است که به دسته متصل شده و در اندازه های مختلف ساخته می شوند. برخی دارای میله بلند و برخی دیگر از میل های کوتاه تشکیل شده اند. این قسمت معمولا از فولاد سخت کاری شده تولید می شود که طول عمر و دوام بالایی دارد. برخی از پیچگوشتی ها از میله هایی ساخته می شوند که یک پوشش پلاستیکی غیر رسانا قوی دارند که بییشتر در بین برق کاران رایج می باشد.

تیغه Blade: این قسمت که در بخش انتهایی ابزار تعبیه شده است، بسته به عملکرد ممکن است تخت، استوانه ای یا مخروطی باشد. تیغه های آن پایداری را به نوک می افزایند و گشتاور بهتری را فراهم می آورد. لازم به ذکر است که تیغه غالباً مترادف با نوک تلقی می شود که عملکرد آنها با هم کمی متفاوت می باشد.

نوک Tip: احتمالاً نوک تیغه مهمترین قسمت است. نوک این وسیله، در سر پیچ قرار می گیرد و انواع مختلفی دارد که شامل دو سو ، چهار سو ، شش سو ، مربعی، ستاره ای و غیره می باشند.

خرید ابزار دستی
مقایسه و خرید انواع ابزار دستی در فروشگاه دکتر ابزار

نکات ایمنی کار با پیچ گوشتی هانکات ایمنی کار با پیچ گوشتی ها

  1. از پیچگوشتی ها برای سوراخ کاری اجسام استفاده ننمایید.
  2. هرگز از پیچگوشتی ها برای تخلیه بار الکتریکی خازن یا باطری استفاده ننمایید.
  3. از مدل مگنت دار یا آهنربایی در مواقعی که امکان دسترسی دشوار است، استفاده نمایید.
  4. از پیچگوشتی های معمولی در مکان هایی که جریان برق وجود دارد، استفاده نکنید.
  5. برای باز کردن یا بستن پیچ هایی با دور بالا از مدل جغجغه ای یا برقی استفاده نمایید.

متداول ترین پیچ گوشتی ها

در این بخش از مقاله قصد داریم تا به معرفی متداول ترین پیچ گوشتی های موجود در بازار آشنا سازیم. با ما همراه باشید:

متداول ترین پیچ گوشتی ها

تخت یا دوسو: نوک تختی دارد و به دو  صورت طراحی شده اند. در یک نوع قطر نوک با قطر میله برابر بوده و مناسب جهت کار در فضا های محدود است و نوع دیگر، قطر نوک پهن تر از قطر میله بوده و مناسب برای پیچ های دارای سر بزرگتر. سایز بندی با توجه به عرض انتهای میله بوده  و با میلی متر یا اینچ اندازه گیری می شوند.

چهارسو: نوک آنها از چهار پره ساخته شده که رو به انتها باریک شده و در انتهای نوک به هم می رسند  در طلا سازی، تعمیرات ساعت تا کار با ماشین آلات سنگین مناسب و کاربرد دارند. سایز آنها با عددی مشخص می شود که از شماره صفر تا شماره چهار است.  لازم به ذکر است که شماره ۲ متداول ترین اندازه در بین آن ها به شمار می رود.

ستاره ای: نوک آنها از طرح شش پره ی به شکل ستاره ساخته شده که پیچ های ستاره ای کاملاً چفت می شود و چون طراحی اش مانع از بیرون لغزیدن نوک از درون سر پیچ می شود، امکان اعمال نیروی چرخشی بیشتری را به کاربر می دهد. نوک این پیچگوشتی ها با عمق بیشتری درون سر پیچ قرار می گیرد اما سر پیچ به راحتی خورده نمی شود لازمی به ذکر است که نباید  نیروی چرخشی زیاد  به آن وارد کنید جرا که نوک آن خواهد شکست و بیرون آوردن آن سخت است.

شش پر: این نوع پیچگوشتی شش پر دارد و مشابه مدل ستاره ای است ولی با این تفاوت که طرح آن شش ضلعی بوده و نوک ضخیم تر و مقاوم تری در برابر شکسته شدن دارد.

خرید پیچ گوشتی
مقایسه و خرید انواع پیچ گوشتی در فروشگاه اینترنتی دکتر ابزار

معرفی پیچ گوشتی های خاص

در این بخش به معرفی مدل هایی پرداخته ایم که کاربری خاص دارند و به گونه ای طراحی شده اند که کاربر بدون احساس خستگی و به راحتی می تواند کار خود را انجام دهد.

تخت کابینتی: این نوع، در موارد خاصی استفاده می شوند. برای بستن پیچهایی مناسب می باشند که می خواهند درون سوراخی جای بگیرند. برای اینکه به لبه های سوراخ آسیب نرسد، باید از پیچگوشتی ای استفاده کرد که دقیقا اندازه پیچ باشد.

جغجغه ای: طراحی این وسیله به گونه است که امکان چرخش پیچ فقط در یک جهت میسر می شود یعنی  با چرخاندن آن در یک جهت می توانید پیچ را سفت یا شل  کنید. در این صورت کاربر بدون جابه جا کردن دست، کار خود را انجام دهد. بعد ازپیچاندن پیچگوشتی با دست،  لازم نیست آن را از پیچ خارج کنید و دوباره با مناسب شدن زاویه دست خود وارد پیچ کنید، برای این کار کافیست تا دسته را در جهت خلاص حرکت دهید تا به زاویه مناسب برسد. لازم به ذکر است این مدل معمولا سری های قابل تعویض دارد. در ضمن سوراخ های آهن ربایی داشته تا سری های ۱/۴ ایچی را در خود جا دهد.

همه کاره: این مدل از یک دسته و یک میله تشکیل شده است و انواع سری های مختلف برای پیچهای مختلف را دارد. با استفاده از این ابزار دیگر لازم نیست چندین پیچگوشتی را با خود حمل کنید و فقط کافی است سری های آن را تعویض کنید.

۹۰ درجه: در جاهاییکه فضای کافی وجود ندارد، استفاده از آن توصیه می شود تا امکان باز کردن و بستن پیچها فراهم شود.

 مشتی: با توجه به اندازه کوچکی که دارد، مناسب جاهایی است که امکان کار کردن با مدل های دسته بلند وجود ندارد. این مدل، نوع جغجغه‌ای نیز دارد که با استفاده از آن کاربر به راحتی می تواند کار کند.

ساعتی: ایده آل برای انجام کار‌های ظریف با پیچهای ریز می باشد. در ابعاد کوچک تولید شده و بخش انتهایی آن جدای از بدنه می چرخد و سبب می شود تا در حالی که این قسمت در کف دست قرار گرفته، خود پیچگوشتی بین انگشتان چرخانده شود.

تقویت پذیر: انتهای دسته یک قطعه به شکل مهره تعبیه شده است که میتوانید آچار را دور این قسمت قرار دهید و پیچ‌هایی که نیاز به سفت شدن بیشتر دارند یا پیچ‌هایی که به شدت سفت شده و به راحتی باز نمیشوند، راحت‌تر باز و بسته کرد.

 عایق: مناسب جهت کار با جریان‌های برق تا ۱۰۰۰ ولت ایده آل است. این مدل دسته و میله ای با روکش عایق دارد که ار برق گرفتگی کاربر در حین انجام کار جلوگیری می کند. لازم به ذکر است که  برای محافظت از کاربر، پوشش لاستیکی بر روی هر دو قسمت دسته و میله قرار داده شده است.

 دسته T: دسته T شکل و بزرگ آن سبب می شود تا نیروی گشتاور بیشتری به پیچ وارد شده و پیچ راحتتر و سریع تر باز و بسته شود. مدل جغجغه ای این مدل نیز در بازار موجود می باشد.

 چکش خور: یک قطعه آهنی تخت به خود میله متصل شده است که سبب میشود تا کاربر بتواند  با وارد کردن ضربه چکش به انتهای آن از آن برای ضربه زدن استفاده نماید.

نتیجه گیری:

فروشگاه اینترنتی دکتر ابزار، یکی از فروشگاه های اینترنتی شناخته شده در حوزه فروش ابزارهای دستی، برقی، بادی، شارژی، انواع دستگاه های جوش و … می باشد. در صورتی که نیاز به ابزاری دارید ولی شناختی از برندها و مدل های ارائه دهنده در بازار ندارید، کافی با فروشگاه دکتر ابزار تماس بگیرید. متخصصین و مشاورین این مجموعه همه روزه پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستند و مشاوره رایگان پیش از خرید ارائه می نمایند.

2 پاسخ در “قسمت های مختلف پیچ گوشتی

  1. سلام خسته نباشید برای مقاله خوبی که نوشتید.
    من قصد خرید پیچ خشکه رو دارم ی پروژه دانشگاهی خواستم بدونم فقط یک سور هستند یا مگاپیچ و دوسو هم دارند؟

    1. سلام و عرض ادب
      از بابت اینکه مقاله ما با موضوع قسمت های مخلتف پیچ گوشتی، برای شما کاربردی بوده موجب مسرت ماست.
      اما در پاسخ به سوالتان باید عرض کنم که در این مورد و برای اطلاعات بیشتر در رابطه با تمامی ابزارآلات دستی و بادی و برقی و ابزارهای اندازه گیری می توانید با مشاوران ما تماس بگیرد. تمامی سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

      شماره تماس ما ۰۲۱۶۶۹۸۰۶۰۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *